Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bluetooth 3.0 giver højere hastigheder

Den trådløse dataoverførselshastighed kommer op på 24 megabit i sekundet med Bluetooth-standarden 3.0.

Computerworld News Service: Specifikationen af den ny Bluetooth-standard, som vil sætte hastigheden op på den trådløse overførsel af data mellem udstyr som smartphones og bærbare, er nu blevet godkendt.

Den ny Bluetooth 3.0-standard øger hastigheden på den trådløse dataoverførsel til 24 megabit i sekundet fra tre megabit i sekundet, oplyser Michael Foley, som er executive director for Bluetooth Special Interest Group, der står for at udvikle standarden.

Bluetooth 3.0-specifikationen er en opdatering af Bluetooth 2.1-protokollen, som blev godkendt af gruppen i 2007.

Bluetooth-teknologi bruges almindeligvis til at forbinde trådløse høretelefoner til mobiltelefoner for at give håndfri kommunikation. Teknologien bruges også til at forbinde mobiltelefoner til bærbare for at synkronisere data eller overføre multimediefiler trådløst. Der er ifølge Bluetooth Special Interest Group solgt over to milliarder enheder med indbygget Bluetooth.

Godkendelsen udgør første skridt i adoptionen af den ny standard, og enheder baseret på Bluetooth 3.0-speficikationen vil være på markedet senere i år eller tidligt næste år.

"Vi kommer måske til at se en lille håndfuld enheder allerede til jul, men det tager som regel 9 til 12 måneder efter specifikationsgodkendelsen, før der er produkter på markedet," oplyser Foley.

Flere anvendelsesmuligheder

Den hurtigere overførselshastighed kan føre til, at teknologien vil blive brugt i anden forbrugerelektronik end kun mobiltelefoner.

"Vi forventer, at Bluetooth 3.0 vil finde vej ind i pc'er, mobiltelefoner, videokameraer, kameraer, tv, digitale fremvisere - ethvert produkt, som forbrugeren bruger til at overføre store datafiler såsom video, fotografier eller endda hele musikbiblioteker," forklarer Foley.

Den ny standard giver hurtigere dataoverførsel samtidig med at bruge mindre strøm, hvilket ifølge Foley giver forbrugerne højere fleksibilitet og længere batterilevetid i mobile enheder.

Den giver også en stabil forbindelse mellem forbundne enheder og fjerner dermed knasterne fra tidligere standarder, hvor forbindelsen kan blive brudt, hvis blot man stikker telefonen i lommen.

Bluetooth 3.0-radioen er baseret på Wi-Fi-standarder, hvilket giver højere dataoverførselshastighed og strømbesparende fordele for mobile enheder.

"Selvom højhastighedsradioen i sig selv kan være mere krævende for et batteri end den klassiske Bluetooth-radio, så er den ny radio i stand til at sende data hurtigere og vil derfor være i brug i kortere tid per datamængde," forklarer Foley.

Radioen bruger korte salver af Wi-Fi til at sende data, hvorefter den slukker, indtil der er brug for den igen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere