Artikel top billede

Sms-spam koster 100 kroner stykket

Uønskede sms-beskeder straffes med en bøde på 100 kroner pr. styk. Det har Københavns Byret afgjort i en sag mod den københavnske natklub Club Renommé

Der er skrevet en bøde på 25.000 kroner til den københavnske natklub Club Renommé, der er blevet dømt for at udsende spam via mobiltelefonen.

Dommen er den første af sin art, og et tydeligt signal om hvad, man kan vente sig, hvis man spreder sms-spam.

"Det er på tide, at der bliver sat en stopper for ulovlige reklamer via mail og sms," lyder det fra Forbrugerombudsmanden, der får rigtig mange klager fra spam-trætte forbrugere, og derfor er yderst tilfreds med dommen.

"Dommen sender et utvetydigt signal om, at nok er markedsføring via e-mail eller sms et billigt alternativ, men hvis man ikke sikrer sig, at modtagerne siger god for og samtykker til denne type henvendelser, kan det koste dyrt, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe til Danmarks Radios P1-nyheder.

100 kroner pr. sms

Natklubben har ikke kunnet fremvise nogen dokumentation for, at brugerne ønskede at modtage beskederne, som er blevet udsendt fra Club Renommé, og det har kostet.

Københavns Byret har i dommen fastslået, at en spam-sms giver afsenderen en bøde på 100 kroner pr. afsendt meddelelse.

Afgørelsen mod natklubben er desuden blevet skærpet af, at Club Renommé tidligere har ignoreret en advarsel fra Forbrugerombudsmanden. Reprimanden handlede ligeledes om ulovlige udsendelser af mails og sms'er.

Bøden gives således for to forhold mod Club Renommé

De første 20.000 kroner er udskrevet for udsendelse af 200 sms-beskeder, og de følgende 5.000 kræves for ikke at overholde den første advarsel.

Overholder man ikke loven, bliver det et meget dyrt frimærke, man frankerer sine sms'er med, konkluderer Forbrugerombudsmanden, der mener, at dommen virker afskrækkende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere