Artikel top billede

ATP vælger den sikre løsning: Papir

Når 2,9 millioner danskere om godt en måneds tid får mulighed for at hæve deres Særlige Pensionsopsparing, er it-systemer sendt ud i kulden. I stedet bruger staten 100 millioner på en papirløsning.

2,9 millioner konvolutter bliver spyttet ud fra ATP i juni. Når danskerne får mulighed for at hæve penge fra den Særlige Pensionsopsparing, SP, kommer det nemlig til at foregå på den gammeldags facon: På papir.

Papirløsningen betyder, at alle får et brev, som skal underskrives og returneres, hvis man vil have udbetalt sin SP. Derefter tager it-systemerne over, og brevene scannes og registreres, og pengene overføres til den enkeltes NemKonto.

Kundechef i ATP Ellen Dalsgaard Zdravkovic forklarer, at ATP ikke er teknologiforskrækket, men har valgt ud fra en helhedsvurdering.

"Vi har valgt det, fordi det er en særlig situation. Det er den løsning, vi vurderer er den sikreste måde at komme ud til alle," siger hun og forklarer:

"Den her teknologi er afprøvet, og den er sikker. Vi har undersøgt andre muligheder, men det er den simpleste måde at gøre det på."

Ifølge kundechefen er der afsat 100 millioner kroner til den samlede løsning. ATP forventer, at skulle bruge 70 millioner kroner, men afhængig af hvor mange, der ønsker at få udbetalt SP-midlerne, kan der bruges yderligere 30 millioner kroner.

It en mulighed

Ellen Dalsgaard Zdravkovic fra ATP fortæller, at det var en mulighed at bruge it-understøttelse af udbetalingen. Men det nuværende it-system som bruges til SP-ordningen er ikke lavet til en opgave som den, ATP nu står med. Tidsfaktoren har blandt andet spillet ind.

"Det er en samlet vurdering. Vi har haft kendskab til det fra primo marts og skal være klar til juni," siger hun.

SP-systemet er ifølge kundechefen designet som et pensionssystem og har slet ikke dimensionerne til at håndtere en udbetaling af dette omfang.

"Det system, der ligger til grund for SP, er etableret til at håndtere omkring 6.000 udbetalinger om måneden," siger Ellen Dalsgaard Zdravkovic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere