Artikel top billede

Skatten rammer ikke kun en lille, højtlønnet gruppe, den rammer bredt. Derfor skal den ændres, siger kommunaldirektør i Gribskov kommune Mogens Hegnsvad.

Kommune udsletter multimedieskatten

Folkeskolelærerne i Gribskov kommune kan nu se frem til at få et løntillæg på 3.000 kroner om året. Pengene udbetales som kompensation for regeringens multimedieskat.

I Gribskov kommune har man besluttet sig for at eliminere virkningen af den multimedieskat, som den borgerlige regering har fået mange hug for at ville indføre som led i skattereformen.

Det gør man helt konkret ved at give en kompensation til 400 lærere på 3.000 kroner om året.

Det udligner virkningen af den ny skat, som lægger op til, at alle, der får betalt telefon, pc eller bredbånd af arbejdspladsen, bliver beskattet af netop dette beløb.

Aftalen med lærerne er faldet på plads, og kommunen er parat til at indgå lignende aftaler med de øvrige faggrupper i kommunen.

Godt 1.000 af kommunens medarbejdere har i øjeblikket en pc-ordning.

Klar besked til medarbejderne

At multimedieskatten ikke bliver en sten i skoen for kommunens medarbejdere meldes helt klart ud overfor de ansatte.

"Vi tager i Gribskov kommune skridt til at tilbyde de faglige organisationer aftaler om, at kommunen kan yde et multimedie-løntillæg på samme 3.000 kroner for at neutralisere virkningen af multimedieskatten," lyder beskeden til medarbejderne via kommunens intranet nyhedsportal.

"Det er utrolig vigtigt, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra. Regeringens udspil er en sten på vejen, som vi nu har fjernet," siger kommunaldirektør Mogens Hegnsvad.

"Skatten rammer ikke kun en lille højtlønnet gruppe, den rammer bredt. Aftalen har således også en høj signalværdi," lyder det fra kommunaldirektøren.

"Det signal, vi gerne vil sende, er, at der ikke er nogen hindring i at modtage en arbejdsgivers tilbud i forbindelse med hjemmearbejde. Samtidig vil vi naturligvis rigtig gerne have, at medarbejderne bruger disse ordninger."

Lærerne er et godt eksempel på en erhvervsgruppe, der har stor gavn af at arbejde hjemme og derfra være i kontakt med skole, forældre og have forberedelsesmuligheder, forklarer Mogens Hegnsvad.

"Den gruppe vil være meget følsom overfor skatten, og det kan være med til at påvirke deres motivation i negativ retning," siger han.

Det er dog ikke kun lærerne, der får en udligningsordning. Gribskov kommune har nemlig yderligere 700 medarbejdere, der ligeledes får tilbudet.

"Vi vil tage dette initiativ op overfor alle faggrupper," siger Mogens Hegnsvad.

Pengene skal hentes på en anden konto

Gribskov mener ikke, det handler om at undergrave regeringens politik, men om praktisk kommunalpolitik.

"Det er en løsningsforslag på et konkret problem," siger Mogens Hegnsvad.

Kommunens beslutning betyder dog, at man kommer til at stå overfor en ekstra udgift.

"Alle omkostninger skal hentes på budgettet, og det skal denne ordning også. Det er en omkostning, der kommer oven i dem, vi allerede har. De penge, vi bruger her, kunne være været brugt til noget andet, men sådan er det," siger Mogens Hegnsvad.

Han udelukker dog, at udgiften hentes i form af besparelser på eksempelvis socialområdet og sundhedsområdet.

Tillægget udbetales første gang 1. april 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere