Artikel top billede

Zimmermann: Bekæmp overvågningssamfundet

Manden bag PGP-krypteringen, Phil Zimmermann, opfordrer til at gå imod den voksende udbredelse af overvågning.

"Når våbnene vendes internt mod en befolkning, er det et angreb mod befolkningen og demokratiet."

Våbnene er i dette tilfælde overvågning, aflytning, registrering og profilering af almindelige menneskers aktiviteter på internettet og i hverdagen.

Advarslen kommer fra Phil Zimmermann, der i 1990'erne var med til at gøre kryptering tilgængeligt for almindelige mennesker, da han udviklede Pretty Good Privacy (PGP)-krypteringen.

Kontrol med kryptering undermineret

Det skete til stor irritation for blandt andet den amerikanske regering som forsøgte at begrænse brugen af kryptering ved hjælp af eksportforbud og andre tiltag.

Phil Zimmermanns PGP blev distribueret verden rundt og underminerede den amerikanske regerings forsøg på at kontrollere krypteringsteknologien.

Det førte til en årelang retssag mod Phil Zimmermann. Retssagen blev indstillet i 1996, da regeringen droppede sagen.

Efter 11. september 2001 besluttede han at holde sig i ro og holde sig væk fra de mere kontroversielle emner.

Terrorlovgivning forberedt inden 11. september

En samtale med en af forfatterne til den amerikanske anti-terrorlovgivning PATRIOT Act, der blev indført efter 11. september 2001, fik ham til at ændre mening.

"Jeg undrede mig over, at det amerikanske justitsministerium afholdt kurser om, hvordan PATRIOT Act kunne bruges til at ramme kriminelle, ikke kun terrorister. Jeg spurgte derfor Viet Dinh hvordan det kunne være," siger Phil Zimmermann.

Viet Dinh betegnes som hovedarkitekten bag PATRIOT Act.

"Han sagde, at kriminalitet er kriminalitet og anklagerne skal anvende alle midler til at bekæmpe den," fortæller Phil Zimmermann.

Da Phil Zimmermann gjorde indsigelser om, at PATRIOT Acts vidtrækkende beføjelser var indført specifikt til at bekæmpe terror, blev han affejet af Viet Dinh.

Ifølge Phil Zimmermann sagde Viet Dinh: "Der er noget du må forstå om PATRIOT Act. Vi har ønsket de beføjelser i lang tid og 11. september gav os den politiske mulighed for at få gennemført, hvad vi ønskede."

Glidebanen mod en politistat

"Vi skal ikke lade dem slippe afsted med det," siger Phil Zimmermann.

Bemærkningerne faldt på Infosecurity Europe 2009, der blev afholdt i London i den forløbne uge.

"Automatisk nummerpladegenkendelse, ansigtsgenkendelse, DNA-databaser, kreditkortoplysninger; det hele køres sammen så myndighederne har et detaljeret indblik i hvem du er, hvem du møder og hvad du laver," siger Phil Zimmermann.

Han er især bekymret for, at en siddende regering kan blive fristet til at anvende overvågningsteknologien mod den politiske opposition.

"Jeg forstår nødvendigheden af terrorbekæmpelse, men over tid bliver det de mindre ting, der bliver målet. Der sker en forrykkelse af hvad der er målet," mener Phil Zimmermann, der opfordrer til politiske tiltag, der gør det mere besværligt at anvende overvågningsteknologierne.

"Lidt friktion er godt for et system. Hvis deres arbejde bliver gnidningsløst, for nemt, kan det blive en politistat," mener Phil Zimmermann.

Kryptering af IP-telefoni

De seneste par år har Phil Zimmermann været igang med at udvikle en sikker kryptering af IP-telefoni via Zfone-projektet.

Det er dog blot en lille del af den modstand mod overvågningssamfundet, som ifølge Phil Zimmermann er nødvendigt.

"Jeg kan ikke kryptere ansigter. Problemerne skal løses i det politiske forum. Det er ikke nok med teknologiske fix," mener Phil Zimmermann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere