Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Google undskylder for bloggeres FTP-problemer

FTP-publishing funktionen har ikke virket ordentligt i månedsvis.

Computerworld News Service: De mennesker og organisationer, der har deres Blogger-blog liggende andre steder end Google, har oplevet tekniske problemer med tjenestens FTP-publishing-funktion (file transfer protocol). Det har nu fået Google til at undskylde.

"De bloggere, der er afhængige af vores FTP-tjeneste, når de skal offentliggøre bloggen på deres eget domæne, har haft en svær uge. Faktisk har det ikke fungeret ordentligt i de sidste par måneder.

Vi vil gerne starte med den vigtigste udmelding i den forbindelse: Det er virkeligt irriterende, og det er vi kede af," skrev Rick Klau, Bloggers produkt-chef, på den officielle Blogger Buzz blog i sidste uge.

Den uforbeholdne undskyldning bliver efterfulgt af erkendelsen af, at Google endnu ikke har fundet en rigtig god løsning på FTP-problemet. Problemet opstår på grund af kompatibilitetsproblemer mellem Blogger og de individuelle blog-hosting virksomheder, og specielt når disse er meget strikse i forhold til FTP-login.

"Den slags (problemer, red.) er notorisk svære at isolere, og specielt når der indgår et element af koordineret support med tredjeparter," siger Rick Klau.

Efterhånden som cloud computing bliver mere og mere populært, vokser bekymringerne for kompatibilitetsproblemer.

Hvis brugerne fuldt ud skal kunne udnytte fordelene ved hostede it-tjenester og SaaS (software as a service), så skal de forskellige leverandører være flinke ved hinanden.

Fordelene forsvinder for både individer, organisationer, udviklere og udgivere, hvis leverandørerne begrænser interoperationaliteten imellem platforme, og det vil fjerne både valgmuligheder og fleksibilitet.

Hos Blogger er rådet, at de udgivere, der ejer deres eget domæne og bruger FTP, i stedet seriøst burde overveje, om ikke de skulle placere deres blog hos Google ved hjælp af Bloggers gratis 'Custom Domain'-mulighed.

Problemer skal løses i fællesskab

Med Custom Domain kan udgiverne fortsat udgive deres blog via deres eget domæne, men de behøver ikke overføre via FTP til en ekstern host-virksomheds web-server.

Fordelene ved Custom Domain via FTP er for eksempel, at udgivelsesprocessen kører hurtigere og nemmere, fortæller Rick Klau.

Men han anerkender dog også, at FTP under visse omstændigheder stadig er det bedste valg, som for eksempel i lande, der blokerer adgangen til Google-domæner og for blogge, der bruger PHP-kode.

Produkt-chefen gik lige præcis ikke så langt som til at sige, at Google planlægger at ofre FTP-publishing i Blogger, men Rick Klau gjorde det klart, at Google mener, at funktionen tærer på kræfterne.

"Jeg skal gerne indrømme, at jeg har en bagtanke med dette indlæg: jJ mindre tid Blogger-udviklerne skal bruge på den gebrækkelige funktion - FTP - jo mere tid kan de bruge på at udvikle nye ting," skriver han.

Google har lavet et særligt diskussionsforum for de udgivere på Blogger, der bruger FTP-funktionen, så de i samarbejde med Bloggers medarbejdere kan løse problemerne og dele viden.

Google ville ikke umiddelbart kommentere på emnet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere