Artikel top billede

"Der skal stilles krav om en privacy-ombudsmand, som man kan rette henvendelse til, hvis der sker noget på for eksempel Facebook," siger Christel Schaldemose, Socialdemokraternes kandidat til Europa-Parlamentet.

S: Vi skal have en privacy-ombudsmand

Hvad kan EU og lovgiverne gøre for at sikre privatlivets fred på Facebook? Det spørgsmål er Socialdemokraterne opsatte på at få til at præge debatten op til Europa-Parlamentsvalget.

Valgkampen til Europa-Parlamentet er i fuld gang. Det benyttede Socialdemokraternes kandidat til Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, til at råbe vagt i gevær for privatlivets fred på Facebook.

Det skete, da Socialdemokraterne sammen med HK og Dansk Metal inviterede til Facebook-høring i HK's gigantiske glas-kompleks på Islands Brygge.

"Jeg er selv Facebook-bruger, men jeg blev en smule forskrækket over, hvad jeg ikke vidste, at Facebook vidste om mig," indledte Christel Schaldemose.

Brug for EU-lovgivning

Derfor mener hun, der er brug for europæisk lovgivning, der regulerer blandt andre Facebooks beføjelser.

"Der skal være et fundament om, at vi som borgere har ret til kontrollen over personlige oplysninger og vide, hvem der i givet fald får adgang til vores oplysninger," siger Christel Schaldemose.

Med det som udgangspunkt langede hun ud efter Facebook og de firmaer, der bruger Facebook som reklamesøjle.

Kindhest til firmaer

"Jeg er ret hurtig til at sætte flueben i 'Jeg har læst betingelserne' uden at have læst dem. På den måde giver vi afkald på nogle rettigheder," siger Christel Schaldemose og fortsatte:

"Betingelserne er som regel på fem til 10 sider. Det er for let for de her firmaer at få os til at springe over. Ikke at vi selv er uden ansvar, men firmaerne får det bygget ind i designet, så det bliver lettere," advarede Christel Schaldemose.

Ombudsmand til den digitale tidsalder

Europa-parlamentarikeren mener derfor, at der er brug for en decideret ombudsmand, som kan assistere, når europæiske brugere oplever problemer.

"Der skal stilles krav om en privacy-ombudsmand, som man kan rette henvendelse til, hvis der sker noget på for eksempel Facebook," siger hun.

Derfor ønsker hun, ikke overraskende, at området får tildelt flere ressourcer.

"Jeg tror godt, der kunne være brug for flere midler til at beskytte borgerne ordentligt. Når det går galt, så skal det være lettere for myndighederne at håndhæve reglerne," siger hun.




IT-JOB

Netcompany A/S

IT Consultant

Dynamicweb Software A/S

Partner Solution Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til sikkerhed og strategisk it-ledelse

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Infrastruktur i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere