Fredagens aviser om it

Danmark i hård kamp om EU-penge. Tavleundervisning bliver elektronisk. Kunderne raser over elselskabers fibersatsning. Kæmpetab til fondsejet teleselskab. CBB Mobil og BiBoB fusioneres.

Danmark i hård kamp om EU-penge

Der er en stadig stigende konkurrence om at få adgang til forskningspenge i EU. Det hænger blandt andet sammen med udvidelse af unionen, ligesom finanskrisen også har sat skub i flere ansøgninger, vurderer kontorchef Stig Berg Norsk fra EU-kontoret i Nordjylland.
(Berlingske Tidende)

Tavleundervisning bliver elektronisk

Der bliver i de danske kommuner investeret millioner i at udskifte de gamle kridttavler med elektroniske tavler. Siden 2007 er markedet for elektroniske tavler vokset med 24 procent. Indkøbene af de elektroniske tavler skyldes initiativet 'It i folkeskolen', som Undervisningsministeriet i perioden 2004 til 2007 afsatte 470 millioner kroner til.
(Berlinske Tidende)

Kunderne raser over elselskabers fibersatsning

De største energikunder herhjemme, virksomhederne, retter nu en kritik imod energiselskaberne, som har gravet fiber ned for 7,5 milliarder kroner. "Det er gået, som vi frygtede. Man har investeret massivt i noget, der kommer til at give store tab," siger Peter L. Nielsen til dagbladet Børsen. Han er formand for Foreningen af Slutbrugere af Energi, der repræsenterer virksomheder, som samlet aftager 40 procent af den danske energi.
(Dagbladet Børsen)

Kæmpetab til fondsejet teleselskab

Virksomheden Butler Networks kom ud af 2008 med et samlet underskud på 116 millioner kroner som årets resultat. Firmaet har på 10 år mistet 444 millioner kroner. Alligevel melder selskabets topchef, Søren Støvring Hallson, at Butler Networks forventer et overskud i 2010.
(Dagbladet Børsen)

CBB Mobil og BiBoB på vej til sammenlægning

De to mobilselskaber CBB Mobil og BiBoB bliver nu slået sammen rent logistisk, så de to virksomheders medarbejdere kommer til at sidde samme sted. På længere sigt er det muligt, at varemærkerne også bliver lagt sammen, men det er ikke planen nu, melder administrerende direktør Allan Koch fra BiBoB. Begge selskaber er ejet af Telenor.
(Dagbladet Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere