Artikel top billede

Foto: Region Midtjylland

Han gør klar til at teste EPJ i fuld skala

Der venter en tung opgave for it-områdeleder Erling Kusk og hans medarbejdere i Region Midtjylland efter sommerferien. Regionens fælles EPJ skal testes af i fuld skala i Grenå og Randers.

Efteråret kommmer til at byde på en test af de helt store for Region Midtjylland, hvor de forskellige institutioner samtidig skal overgive opgaver til den centrale it-organisation.

Og selvom it-afdelingen for de to sygehuse i Randers og Grenå normalt neddrosler aktiviteterne på alle andre områder end drift og support, når solen står højt på himmelen, og der er sommerferie, er det ikke sikkert, at det bliver helt så roligt i år lyder det fra it-områdeleder Erling Kusk.

For en vigtig afprøvning af Region Midtjyllands fælles elektroniske patientjournal i Randers og Grenå er første skridt på vejen til en fælles platform for hele regionen.

"Alt andet it-arbejde går normalt i stå. Men det kan dog være, at vi i år, kan blive nødt til også i ferieperioden at arbejde på vores store projekt i efteråret for at få optimeret hele vores it-installation," konstaterer Erling Kusk.

It-områdelederen, som har ansvaret for Regionshospitalet Randers/Grenå, forklarer, at der er masser af opgaver, som skal på plads, inden den store implementering kan gå i gang.

Det er udskiftning af det trådløse netværk, opsætning og udskiftning af omkring 750 pc'ere, optimering af servere, krydsfelter, netværksstruktur og implementering af nye overvågningsværktøjer.

En af udfordringerne ved at skulle implementere ny it-understøttelse på sygehusene er, at der er et krav om konstant, sikker drift. De ni medarbejdere i Erling Kusks afdeling skal sammen med Region Midtjyllands fælles it-afdeling holde it-driften kørende for 1.800 medarbejdere, mens de altså får gennemført de ændringer fuldskala-afprøvningen kræver.

De store krav om sikker drift lægger et pres på it-afdelingen hen over sommeren. Allerede lige efter sommerferien skal Erling Kusk og it-ledelsen give grønt eller rødt lys til det store projekt.

"Jeg vil fokusere på at etablere et overblik over, hvor langt vi er lokalt, og hvor langt vore leverandører, de interne såvel som de eksterne, er med at kunne leve op til Regionshospitalets "go eller no go"-kriterier omkring opstart af EPJ-projektet," siger Erling Kusk og tilføjer, at it-organisationen derefter skal have de nødvendige tiltag på plads for at komme i mål med fuld skala-prøven.

Travlt efterår

Det bliver dog ikke kun den store implementering, som kommer til at lægge pres på it-folkene i den midtjyske region. Samtidig med det store EPJ-projekt bevæger regionen sig mod en mere centraliseret it-funktion.

"En anden vigtig dagsorden for Region Midtjyllands forretninger vil være at følge arbejdet med at etablere service level agreements, SLAer, i forhold til regionens fælles it-afdeling samt at lægge sig fast på niveauet for overflytning af personale til den fælles it-afdeling," fortæller Erling Kusk.

Samtidig med de øvrige opgaver vil Erling Kusk også begynde at få indarbejdet flere grønne tiltag i regionens og regionshospitalets it-arbejde.

"Det har jeg ikke haft meget fokus på. Men i relation til arbejdet med implementering af nye indkøbsstandarder i regionen, vil jeg som en væsentligt faktor fokusere på grøn it," siger Erling Kusk og tilføjer, at det bør dreje sig om flere ting. Lige fra grøn profil på de produkter it-organisationen køber, forbrugsstoffer over strømforbrug til brug af papir og antal print.

Men først er der lige fuldskala-afprøvningen, understreger Erling Kusk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere