Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Opera vil gøre din computer til en server

En ny tjeneste fra Opera kan hjælpe med at "indfri internettets uopfyldte løfte" ved at gøre din personlige computer til en server, lyder det fra den norske browser-producent. Udviklerne skal drive værket.

Det kan godt være, at norske Opera kun står for under en procent af browsermarkedet, men ambitionerne er alligevel skyhøje.

I en længere artikel, der netop er offentliggjort, beskriver Operas produkt-analytiker Larence Eng således konceptet Opera Unite som et afgørende skridt mod at indfri internettets uopfyldte løfte.

"Det handler om vores muligheder for at forbinde os med hinanden og deltage på en meningsfuld måde online - på vores egne præmisser og uden at miste kontrollen over vores data," skriver Lawrence Eng.

Opera Unite betyder, at alle computere, der anvender Opera og Opera Unite, kan fungere som en webserver.

Det betyder, at man som bruger kan dele indhold og services med andre bruger via særlige applikationer, der er udviklet til Unite.

Udviklerne skal tænke kreativt

Som et eksempel beskriver Lawrence Eng 'Opera Unite Jukebox', der gør det muligt at vælge ti sange fra ens egen musiksamling og dele dem med vennernes musiksamling via Opera Unite.

"Dermed skaber vi en virtuel jukeboks, der indeholder de sange, vi alle har udvalgt … Det er lidt ligesom online radio, men med et socialt element," forklarer Opera.

Lawrence Eng tilføjer, at dette blot er et simpelt eksempel.

Det er op til udviklere, virksomheder, entreprenører, slutbrugere og alle med web-visioner at bygge næste generations applikationer, der kan bringe folk sammen online på helt nye måder, skriver han.

Den grundlæggende fordel ved Unite-konceptet er ifølge Opera, at man kan drage nytte af, at flere personer er online på samme tid ved at disse kan forbinde sig uden at gå gennem tredjeparts-servere.

Opgør med internettets "ejere"

I artiklen forklarer Lawrence Eng, at selvom internettets oprindelige formål var at bringe mennesker sammen på en helt ny måde uden at være bundet af geografi, så er mange af visionerne aldrig blevet virkeliggjort.

"Vores computere er kun dumme terminaler, der er tilsluttet andre computere (servere), der ejes af andre mennesker - for eksempel store virksomheder - som vi er afhængige af for at kunne hoste vores ord, tanker og billeder … så længe vores egne computere ikke er førsteklasses borgere på internettet, er vi kun lejere, og hosting-selskaberne er ejerne af internettet."

Opera Unite er frigivet i en alfa-version til Windows, Mac og Linux/Unix, som du kan hente her.

Hvis man skulle have lyst til at udvikle tjenester til Opera Unite, findes der en guide her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere