Artikel top billede

Foto: Jens Dige/Rockphoto. (Foto: Jens Dige)

Roskilde Festival virker som fluepapir på it-giganter

Internationale it-selskaber dukker op på Roskilde Festival med vidt forskellige formål. Fælles for selskaberne er dog netværksmøder under lidt friere former end normalt.

Rock'n'roll og it spiller åbenbart harmonisk sammen.

For blandt bajerdrikkende godtfolk og hårdføre koncertgængere er repræsentanter fra flere store it-selskaber mødt op i varmen og larmen på Roskilde Festival.

Microsoft stiller eksempelvis med en håndfuld medarbejdere, der udover at nyde solen og musikken også skal kigge på mulighederne for at optimere festivalens it-infrastruktur og måske på længere sigt installere Sharepoint- og andre af Microsoft-servere som et led i selskabets donationer til NGO'er (ikke-statslige organisationer, der ofte arbejder uden et kommercielt mål).

"It er godt til at organisere store, tunge arrangementer, og derfor har vi valgt at bakke op omkring festivalen," fortæller Microsoft Danmarks direktør Jørgen Bardenfleth i telefonen.

Han skal dog ikke selv ned og rocke i Roskilde. I stedet kommer fem Microsoft-medarbejderne, som frivilligt deltager på festivalen som et led i, at Microsoft stiller software og ikke mindst dyrt ekspert-mandskab gratis til rådighed for Danmarks største festival.

De fem Microsoft-folk afholder samtidig tre dages betalt ferie.

"Vi vil gerne give medarbejderne en anderledes oplevelse og lade dem bruge deres ekspertise på en alternativ måde i lidt eksotiske omgivelser. På den måde er det en form for medarbejderpleje og kombineret støtte til festivalen og branding af Microsoft," lyder det fra Jørgen Bardenfleth.

Nokia vil have dansk musik på mobilen

Også den finske mobilgigant Nokia kan findes på de afsvedne græsplaner, som i de seneste dage har skiftet farve fra grønne til gule.

Fire folk fra Nokia har fundet vej frem til menneskemylderet.

Her skal selskabet dels vise flaget og bakke op omkring festivalens officielle mobilapplikations-leverandør Little Big Ideas på et møde med festivalledelsen, dels skal Nokia prøve at præge fremtidige forhandlinger med Koda om rettighederne til dansk musik på mobilen.

Netværk og rekruttering under frie forhold

På nuværende tidspunkt kan Nokia nemlig ikke få danske artister ind på sin netbutik Ovi, der med mere end fem millioner gratis numre til Nokias Ovi-kunder minder om TDC's Play-tilbud.

"For os er det vigtigt, at vi får en aftale op og stå med Koda omkring dansk musik på Ovi, og det skal festivalen blandt andet bruges til," siger Nokias danske produktchef Niels Kjeldstrup, der dog udelukkende er på festivalen for at afklare tekniske spørgsmål og mødes med Little Big Ideas.

Netværker om mobilapplikationer

Også Adobe har meldt sin ankomst til Roskilde - ligeledes for at mødes med Little Big Ideas, der benytter Adobes Flash Lite 2 og 3 i festivalens officielle mobilapplikationer.

Men Adobe er i høj grad også interesseret i at se, hvordan selskabets mobilplatform kan udbygges ved at kigge på mobilbrugen på festivalen, hvor stort set alle tilstedeværende har en mobiltelefon - og ikke er bange for at bruge den.

"Den erfaring, som Little Big Ideas og andre partnere høster på Flash Lite, og slutbrugernes villighed til at downloade forskellige mobilapplikationer, er direkte feedback til vores innovationsafdeling."

"På den måde er Roskilde Festival en rigtig god case for os," siger Adobes danske chef for forretningsudviklingen Kenny Bogø, der også fortæller, at Adobe i 2009 vil supplere Flash Lite 2 og 3 med den fuldfede version af Flash 10 til flere smart phones.

Kenny Bogø er Adobes eneste repræsentant på festivalen, og har allerede hængt en del ud i Little Big Ideas' stand.

"Roskilde Festival er et fantastisk sted at arbejde - især til at netværke under lidt friere former end normalt," siger han.

Lokalt fyrtårn rekrutterer trods fyringsrunde

Den udmelding kan man godt genkende hos det lokale it-fyrtårn BEC, som er en af Roskildes største virksomheder.

BEC deltager på festivalen for tredje år i træk og stiller som i de foregående år med tre internet-caféer, hvor festivaldeltagere og medarbejdere kan surfe gratis rundt på nettet.

BEC's formål med deltagelsen er at brande sig selv som en virksomhed, der er en aktiv del af lokalområdet, give medarbejderne en god oplevelse og ikke mindst at rekruttere nye folk til selskabet, selv om det fyrede 100 konsulenter og 21 fast-ansatte i januar som følge af finanskrisen og krakket i Roskilde Bank, der betød, at selskabet skulle spare 125 millioner kroner med et fingerknips.

I år har it-selskabet nedtrappet indsatsen og stiller med 40 folk i forhold til sidste års 70 personers delegation.

"Vi har valgt udelukkende valgt at have folk i internet-caféen i medarbejder-området, fordi det jo er folk fra Roskilde og omegn, som vi forsøger at tiltrække til virksomheden," forklarer BEC´s kommunikationsdirektør, Tom Espensen i selskabets internet-café i medarbejderområdet .

De to internet-caféer på Øst- og Vest-campingpladserne vil ikke være bemandet af BEC-folk, men derimod vil festivalens frivillige holde øje med it-udstyret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere