Artikel top billede

Har du styr på Twitter?

Hvordan er det lige det hænger sammen med de sociale mediers nyeste vidunderbarn, Twitter? Kom lidt nærmere et svar her.

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med tjenesten Twitter, og måske er i fuld gang med at berette om din fantastisk spændende dagligdag, så har du i hvert fald nok hørt om det.

Og måske er du allerede nået dertil, hvor du er lige ved at eksplodere, hver gang du hører nogen nævne navnet Twitter. Sådan er det jo gerne med den slags.

Fylder mere og mere

Twitters hastige fremrykning over den netbaserede slagmark har været hurtig, med start så sent som i 2006, i det der egentlig bare var en idé til, at en gruppe venner kunne kommunikere internt via en hjemmeside.

Siden da har interessen for denne simple, men ufatteligt udbredte tjeneste, været enorm og stadig stigende. Det helt store indtog på nettet kom her i foråret, hvor flere begivenheder pludselig viste sig at passe perfekt ind i konceptet, helt uventet. Den eksploderende interesse ses tydeligt i det faktum, at hele 75 procent af brugerne er kommet til i år.

Jordskælv, konflikter, demonstrationer og ikke mindst dødsfald i verdenseliten gav god anledning til at udtrykke sig via Twitter. Michael Jacksons dødsfald er til dato det, der har givet absolut flest besøgende hos Twitter.

Ny verdensorden

Selv de store, internationale nyhedsmedier måtte se sig jordet af det lille tekstfelt, da valget gik endte i opstand og uroligheder i Iran. Ingen kunne få korrespondenter ind bag grænserne, men folk ville hellere end gerne sende budskaber ud af landet, og da det var de eneste informationer, der kom ud fra landet, måtte medierne pænt nøjes med at videreformidle.

Og netop mulighederne for at levere information fra en begivenhed eller situation, kan være en af tjenestens helt unikke egenskaber. Ikke nok med at sørgende Michael Jackson-fans kunne finde sammen, evnerne til at formå en live-reportage, der giver selv de største medier seriøst baghjul, er ligefor.

Ved at samle indtryk fra alle Twitter-brugere, der er samlet et sted, kan tekst, fotos og video kombineres til yderst potent værktøj.

Simpelt fundament

Det lille San Fransisco-baserede firma, som på trods af en imponerende høj profil i internetsammenhænge består af bare 52 ansatte, har ikke travlt med hverken at sælge anparter eller deltage i debatten.

Folkene bag Twitter har i øvrigt gjort deres første erfaringer med sociale medier flere år tilbage, da de var med til at udvikle den nu Google-ejede tjeneste Blogger.

Tjenesten, som er udviklet i det dansk-udviklede framework Ruby on Rails, kører derudaf uden videre armbevægelser, men de sande ambassadører - og grundlaget for den store succes - er de tredjepartsløsninger, som gør det muligt at bruge Twitters API.

Highpowered feed

Ikke alene de mange typer software, som henter og leverer tweets på skrivebordet, mobiltelefonen og hvad man ellers kan finde på, men også de mange forskellige tjenester, som lever udelukkende for at konsolidere og regne på den massive mængde data, Twitter dagligt skaber.

Man kan elske eller hade den form for grænseløs kommunikation Twitter står for, fra små observationer i dagligdagen, til videnskabelige gennembrud. Men noget tyder på, at rigtig mange elsker det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere