Artikel top billede

Linux-mastodonten Red Hat jubler over Microsoft

Linux-selskabet Red Hat jubler over Microsoft, men har dog også en dusk malurt og en opfordring til selskabet.

Computerworld News Service: Red Hat hylder Microsofts bidrag til Linux-koden, men opfordrer i samme ombæring inderligt Microsoft til ikke at håndhæve sine patenter mod Linux.

I en meddelelse lægger Red Hat vægt på Microsoft kurs-ændring, der altså nu betyder, at selskabet giver 20.000 linier kode til Linux-drivere, der kobler Linux til Microsofts virtualiserings-software, Hyper-V.

Meningerne er delte om initiativet. Nogen mener, at Microsoft vil udnytte GPL til at lancere et angreb mod Linux-platformen, mens andre mener, at initiativet er uhyre fremadrettet og velkomment.

"Microsoft har tilbudt et markant bidrag til Linux-kernen under GNU General Public License Version 2, og det er meget vigtige nyheder," lyder det fra Red Hat.

Ros til Microsoft

"Det virker nærmest som, at det var i går, at Microsoft bedyrede, at Linux, open source-software og GPL var ondskabens akse. Nu kommer Microsoft med et kæmpestort tilbud for at blive medlem af Linux-fællesskabet. Som den største bidrags-yder til Linux-kernen vil Red Hat gerne anerkende dette og samtidig opfordre Microsoft til at fortsætte ad dette spor," hedder det fra Red Hat.

Drop alle patent-krav mod Linux

Microsoft er imidlertid nødt til at gå til skridt videre og love, at selskabet ikke vil rette patent-krav mod Linux, lyder det fra Red Hat.

"Patent-trusler er uforenlige med de normer og værdier, der er hjertet af Linux. Microsoft bør lægge denne adfærd helt på hylden og love, at selskabets patenter aldrig vil blive brugt mod Linux, open source-udviklere og -brugere, hvis selskabet skal vinde respekt og tillid i Linux-miljøet," skriver Red Hat.

Microsoft har tidligere beskyldt Linux og open source-software for at krænke 275 af selskabets patenter, ligesom Microsoft har bedyret, at brugere af open source-software skyldte royalties til selskabet.

En Microsoft-talsmand svarer til Red Hats udmelding, at det sagtens kan lade sig gøre at finde en balance mellem at bidrage til open source-projekter og samtidig insistere på respekt for intellektuelle rettigheder.

"Disse to ting er ikke modstridende. Ethvert kommercielt teknologi-selskab er nødt til at finde en balance mellem disse to ting for at konkurrere effektivt i en mixed source-verden," lyder det fra Horacio Gutierrez fra Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere