Visa-krav tager livet af de små selskaber

DIBS overtager de to betalings-gateways Fri Betaling og WebPay. De små betalingsformidlere har svært ved at klare nye sikkerhedskrav, siger ekspert i elektroniske betalingsløsninger.

DIBS Payment Services, hvis moderselskab er noteret i Stockholm, overtager Info-Connects to betalings-gateways, Fri Betaling og WebPay hvilket styrker DIBS's position som storebror på markedet for betalingsformidling i Norden.

Købet giver DIBS to nye kundebaser og styrker dermed selskabets position på det nordiske marked for betalingsformidling.

"At DIBS overtager Fri Betaling og WebPay viser, at de små PSP'er (payment service providers, red.) - også de veldrevne som disse to - har svært ved at klare de mange nye sikkerhedskrav fra Visa og MasterCard. Udviklingsomkostningerne er simpelthen for store for dem," siger Henning N. Jensen, seniorpartner hos Pluscon, der blandt andet rådgiver virksomheder om elektroniske betalingsløsninger.

Sidder på Dankort-betalinger
Med salget til DIBS ønsker Info-Connect at frigøre ressourcer til at fokusere på sine hovedprodukter som eksempelvis konference management-systemer.

"Købet af Fri Betaling og WebPay ligger i naturlig forlængelse af vores strategiske mål om at drive konsolideringen i markedet for betalingsløsninger," udtaler Lars Friis, direktør for DIBS i en pressemeddelelse.

E-handel har vind i sejlene, hvilket afspejler sig i regnskaberne hos DIBS, der formidler godt 80 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet, hvilket selskabet tager mellem 50 øre og to kroner per styk for at formidle.

Sidste år steg omsætningen for betalingsformidleren med 29 procent og overskuddet med 33 procent, så DIBS er godt rustet til at slå til, når et godt køb viser sig.

Uden tekniske ændringer
Info-Connect har i snart 10 år drevet betalings-gateways under navnene WebPay og Fri Betaling sideløbende med hovedaktiviteter inden for it-løsninger til konferencecentre, hoteller og kasinoer.

DIBS og Info-Connect har i fællesskab udviklet en teknisk løsning, så Fri Betalings og WebPays kunder kan afvikle betalingstransaktioner gennem DIBS' systemer uden at skulle foretage tekniske ændringer.

DIBS overtager ikke nogen medarbejdere i forbindelse med købet og vil servicere de nye kunder fra sin eksisterende danske organisation.

Efter aftale mellem parterne offentliggøres købsprisen ikke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.