Karsten Ree (th) solgte sidste år Den Blå Avis for cirka to milliarder kroner til eBay, der her er repræsenteret ved Jacob Aqraou (tv). Foto: Jakob Boserup

Karsten Ree: Magten giver mig lyst til Zepto-projekt

Investoren Karsten Ree har mod på et større engagement i Zepto, efter at han i juli overtog aktiemajoriteten i firmaet. Han er dog kun administrerende direktør for en kortere periode, understreger han.

"Karsten Ree tiltræder som ny direktør i Zepto, efter at Lasse Frost har valgt at fratræde sin stilling i selskabet."

Sådan stod der i en meddelelse, som laptop- og tv-producenten Zepto udsendte i går. Hidtil har Karsten Ree set til fra sidelinjen igennem sin post i bestyrelsen, men nu er han også administrerende direktør i selskabet.

Årsagen er dog, at Lasse Frost med kort varsel meddelte, at han stopper på posten i firmaet.

"Jeg kunne ikke lige få øje på en person så hurtigt," fortæller Karsten Ree.

Derfor så han ikke anden udvej end i første omgang at indsætte sig selv på posten. Han understreger dog over for Computerworld, at det er en midlertidig rolle for hans vedkommende.

Ree overtager stifterens aktier
I juni fortalte Karsten Ree til Computerworld, at han ønskede aktiemajoriteten i Zepto, så ingen, der "kunne have en anderledes eller forkert opfattelse af tingene," skulle kunne bestemme over ham.

Den efterfølgende måned meldte selskabet officielt ud, at Karsten Ree nu havde overtaget mere end 50 procent af aktierne i Zepto. Det har fået Karsten Ree til at øge engagementet i Zepto yderligere.

"Jeg føler også større lyst til at skabe nogle endnu bedre muligheder med hensyn til at spæde det til, der er nødvendigt, når man har den magt, jeg har fået," siger Karsten Ree.

Den hidtidige administrerende direktør, Lasse Frost, er stifter og medejer af selskabet, men han afhænder nu sine aktier til Karsten Ree.

"Det har han ikke gjort endnu, men det har vi aftalt, at han skal," lyder det fra den tidligere ejer af Den Blå Avis.

Søn i spil som ny administrerende direktør
Karsten Ree ønsker ikke at løfte sløret for, hvad han ønsker at gøre anderledes som ny administrerende direktør i Zepto. Men der kommer nok til at ske noget nyt.

"Der er selvfølgelig nogle udfordringer, der skal klares. Der er et udmærket hold derude af mennesker, og jeg har også sat min søn derud på vicedirektørposten og muligvis - hvis han egner sig til det - kan han tage roret i den butik," fortæller Karsten Ree.

Det er dog ikke sikkert, at sønnen Christian Ree overtager posten som øverste direktør i selskabet.

"Lad os lige se, hvordan han klarer skærene," siger Karsten Ree.

Zepto har igennem det seneste halvandet år været igennem et stormvejr med underskud og fyringer, men for nylig meldte virksomheden, at den nu står godt rustet til at komme igennem krisen takket være Karsten Rees indskudte millioner.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.