Karsten Ree (th) solgte sidste år Den Blå Avis for cirka to milliarder kroner til eBay, der her er repræsenteret ved Jacob Aqraou (tv). Foto: Jakob Boserup

Karsten Ree: Magten giver mig lyst til Zepto-projekt

Investoren Karsten Ree har mod på et større engagement i Zepto, efter at han i juli overtog aktiemajoriteten i firmaet. Han er dog kun administrerende direktør for en kortere periode, understreger han.

"Karsten Ree tiltræder som ny direktør i Zepto, efter at Lasse Frost har valgt at fratræde sin stilling i selskabet."

Sådan stod der i en meddelelse, som laptop- og tv-producenten Zepto udsendte i går. Hidtil har Karsten Ree set til fra sidelinjen igennem sin post i bestyrelsen, men nu er han også administrerende direktør i selskabet.

Årsagen er dog, at Lasse Frost med kort varsel meddelte, at han stopper på posten i firmaet.

"Jeg kunne ikke lige få øje på en person så hurtigt," fortæller Karsten Ree.

Derfor så han ikke anden udvej end i første omgang at indsætte sig selv på posten. Han understreger dog over for Computerworld, at det er en midlertidig rolle for hans vedkommende.

Ree overtager stifterens aktier
I juni fortalte Karsten Ree til Computerworld, at han ønskede aktiemajoriteten i Zepto, så ingen, der "kunne have en anderledes eller forkert opfattelse af tingene," skulle kunne bestemme over ham.

Den efterfølgende måned meldte selskabet officielt ud, at Karsten Ree nu havde overtaget mere end 50 procent af aktierne i Zepto. Det har fået Karsten Ree til at øge engagementet i Zepto yderligere.

"Jeg føler også større lyst til at skabe nogle endnu bedre muligheder med hensyn til at spæde det til, der er nødvendigt, når man har den magt, jeg har fået," siger Karsten Ree.

Den hidtidige administrerende direktør, Lasse Frost, er stifter og medejer af selskabet, men han afhænder nu sine aktier til Karsten Ree.

"Det har han ikke gjort endnu, men det har vi aftalt, at han skal," lyder det fra den tidligere ejer af Den Blå Avis.

Søn i spil som ny administrerende direktør
Karsten Ree ønsker ikke at løfte sløret for, hvad han ønsker at gøre anderledes som ny administrerende direktør i Zepto. Men der kommer nok til at ske noget nyt.

"Der er selvfølgelig nogle udfordringer, der skal klares. Der er et udmærket hold derude af mennesker, og jeg har også sat min søn derud på vicedirektørposten og muligvis - hvis han egner sig til det - kan han tage roret i den butik," fortæller Karsten Ree.

Det er dog ikke sikkert, at sønnen Christian Ree overtager posten som øverste direktør i selskabet.

"Lad os lige se, hvordan han klarer skærene," siger Karsten Ree.

Zepto har igennem det seneste halvandet år været igennem et stormvejr med underskud og fyringer, men for nylig meldte virksomheden, at den nu står godt rustet til at komme igennem krisen takket være Karsten Rees indskudte millioner.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Danske Spil i stor it-oprustning: Vil købe udviklere og konsulenter for op mod 125 millioner kroner
Over fire år vil Danske Spil med en ny rammeaftale sikre at kunne købe it-udviklere og -konsulenter inden for en lang række områder for op imod 125 millioner kroner.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.