Artikel top billede

Microsoft Exchange 2010 går i sidste beta

Microsoft har udgivet den sidste beta af Exchange Server 2010 sammen med den sidste beta af programmets ledsagende sikkerhedsprogram, Forefront for Exchange Server 2010.

Computerworld News Service: Den seneste Exchange Server, som kun kommer i en 64 bit-version, forventes på markedet før slutningen af året.

2010-versionen af Exchange er blevet omtalt som en hybrid, der fungerer lige så godt som grundlag for en hostet e-mail-tjeneste som infrastruktur til erhvervs-messaging.

Microsoft hoster allerede flere end fem millioner brugere på Exchange 2010 som del af virksomhedens Live@Edu-program.

Michael Atalla, der er group product manager for Exchange, offentliggjorde udgivelsen på Exchange Team-bloggen og fremhævede et antal nye funktioner: Understøttelse af 64 bit-versionerne af Windows Server 2008 og 2008 R2, understøttelse af her-og-nu-opgraderinger fra Exchange 2010 RC til 2010 RTM samt sameksistens med Exchange 2007- og 2003-servere.

Sameksistensen med Exchange 2007 vil kræve Service Pack 2, som ifølge Atalla vil udkomme senere på måneden.

Microsoft har tidligere fortalt at have designet arkitekturen bag Exchange 2010 særligt til høj tilgængelighed og integration på tværs af domæner ved brug af teknikker såsom at sammensætte serveren med clustering-teknologi fra Windows Server 2008 og directory federation-funktioner.

Ifølge Microsoft er muligheden for at bruge Exchange som hosting-platform nu indbygget i produktet.

Exchange-betaen inkluderer et antal nye bruger- og administrations-funktioner såsom nye arkiverings-egenskaber, men det måske mest iøjnefaldende er produktets personlighedsspaltning mellem online og on-premise.

Microsoft håber, at denne egenskab vil gøre det lettere for erhvervsbrugere at kombinere miljøer, hvor nogle bruger interne systemer, mens andre bruger hostet mail-bokse fra en tjeneste.

Lover lettere styring

Funktioner såsom understøttelse af Powershell vil give administratorer et samlet sæt værktøjer til at styre interne brugere, brugere på hostede platforme samt den infrastruktur, der skal til for at bygge bro derimellem.

Men det kræver mere end blot Exchange at skabe den infrastruktur og arkitektur.

Microsoft sætter sin lid til ny clustering-teknologi i Windows Server 2008 såsom multi-subnet "stretched" clusters og federated Active Directory-teknologi for at hjælpe til bedre tilgængelighed og give integreret administration.

Microsoft forsøger også at give bedre søgnings- og compliance-funktioner i Exchange med indbygget arkivering af e-mail.

Men tidlige beta-testere har sagt, at funktionen tilsyneladende ikke vil blive færdigudbygget i Exchange 2010 og vil sandsynligvis først blive komplet efter en Service Pack.

Konsekvenser bør vurderes

Medlem af Network World Lab Alliance Joel Snyder skriver i sin anmeldelse af Exchange 2010, at erhvervsbrugere bør grundigt vurdere konsekvenserne ved den ny server.

"Kombinationen af clustering, replikation og understøttelse af lavpris-diske betyder, at pålidelighed og skalerbarhed kan blive baseret på at replikere små, billige servere både inden for et datacenter og mellem datacentre.

E-mail-administratorer, der overvejer at udrulle Exchange 2010 bør tage et skidt tilbage og grundigt evaluere disse nye grid-agtige tilgange til arkitektur - og være sikre på, at deres Exchange-hold har tilstrækkelig tid til at omtænke og reevaluere almindelige opfattelser af, hvordan man bygger store Exchange-netværk."

Exchange 2010 er den første i en bølge af nye Office-produkter, der er planlagt til at udkomme i år og næste år. Office 2010, SharePoint Server 2010, Visio 2010 og Project 2010 er planlagt til at udkomme i første halvår 2010.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere