Artikel top billede

Der var for mange ledere i Telenor, vurderede administrerende direktør Henrik Clausen, da organisationen skulle laves om. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Telenor-topchef: For mange ledere i organisationen

Telenor samlede i sommers endeligt Sonofon og Cybercity under samme navn, og i den ny organisation er der brug for knap så mange, vurderer topchef Henrik Clausen.

125 medarbejdere er i overskud hos Telenor Danmark. Det vurderer administrerende direktør Henrik Clausen, efter at han har skruet en ny Telenor-organisation sammen.

"Udgangspunktet er, at det ikke kun er en fyringsrunde, som vi gennemfører. Vi ændrer vores organisation, og så er det rigtigt, at vi i den forbindelse siger farvel til 125 medarbejdere," fortæller Henrik Clausen til Computerworld.

Den ny organisation er resultatet af, at selskabet endeligt slog Sonofon og Cybercity sammen under Telenor-varemærket i sommer. Her viste det sig ifølge Henrik Clausen, at specielt en del lederfunktioner overlappede hinanden.

Reducerer kompleksitet

"Nu er forventningen, at vi kan håndtere den forretning, vi har, med færre ledelsesniveauer. Det reducerer noget af den kompleksitet, der ligger i vores forretning," siger Henrik Clausen.

Forhandlingerne omkring fyringerne har stået på i et stykke tid, men det er først i dag, at virksomheden kommunikerer noget ud eksternt.

"Vi har været i forhandling med samarbejdsudvalg og andet, så det har været en del af en proces om, hvad der er det rigtige niveau. Men det er det niveau, som vi mener, der er fornuftigt," siger Henrik Clausen om antallet.

Der skal være råd til investeringer

Det er dog ikke kun den nye organisation, der nu er skyld i, at 125 folk skal finde et nyt job.

Presset på Telenors forretning i Danmark betyder, at Henrik Clausen har fundet det nødvendigt at nedbringe omkostningerne.

"Hvis vi kigger på udviklingen i vores forretning, så er vi flade i udviklingen på væksten, og lønsomheden er også flad, og vi har nogle ting, som vi skal investere i fremadrettet," forklarer Henrik Clausen.

Direktøren henviser til, at Telenor skal udbygge sit 3G-mobilnetværk, ligesom selskabet også skal byde på det kommende 4G-mobilnetværk. Dertil skal selskabet fortsat udvikle nye produkter og tjenester, tilføjer han.

"Derfor er det afgørende, at vores lønsomhed er på et niveau, så vi har råd til at foretage de investeringer," siger direktøren.

Pres på fastnetforretning

I årets andet kvartal faldt virksomhedens omsætning.

Den helt store synder i regnskabet er selskabets fastnetforretning, der omfatter traditionel telefoni, ip-telefoni og ADSL.

Mens omsætningen i mobiltelefoni gik svagt frem med fem millioner kroner, faldt fastnetforretningen med cirka 100 millioner kroner.

"Når vi ser generelt på markedet, er der hård priskonkurrence på mobil- og fastnetforretningen, men det er da rigtigt, at en stor del af det fald, vi så i omsætningen i andet kvartal, var knyttet til ADSL og PSTN (fastnettelefon, red.)," siger Henrik Clausen.

Bredbåndskunderne på det faste net holder dog ved, forudser han.

"Det, vi kan se nu, er, at vi har stabiliseret ADSL-forretningen, og det er klart, at PSTN-forretningen over tid vil blive mindre," siger han.

Det seneste kvartalsregnskab fra Telenor er tilgængeligt her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere