Artikel top billede

Symantec-brugere ramt af fejl-behæftet opdatering

Symantec udsender en software-rettelse i en vældig fart, efter massevis af brugere har meldt om en alvorlig fejl i en sikkerheds-opdatering fra selskabet.

Computerworld News Service: Symantec har udgivet en software-rettelse efter hundredvis af brugere har rapporteret om et problem med en fejlbehæftet sikkerhedsopdatering af virksomhedens flagskibssoftware, Norton AntiVirus.

Den fejlbehæftede opdatering fra sidste uge er automatisk blevet installeret på systemer med Norton AntiVirus 2009 og Norton 360 via virksomhedens LiveUpdate.

Installeringen er gået fint for de fleste kunder, men for "under en procent" af brugerne har opdateringen ikke virket, oplyser Symantecs talskvinde Cecilia Daclan.

Hundredvis af brugere har siden klaget over problemet på virksomhedens online-diskussionsfora, fortæller hun.

Software crasher

Brugere, der oplever fejlen, får fejlbeskeden: "Symantec Service Framework er stødt på et problem og er nødt til at lukke ned…," før softwaren crasher.

"Af og til har problemet fået min maskine til at gå fuldstændigt ned. Jeg er blevet bange for at åbne programmer med kritisk data af frygt for, at de ville crashe. CPU-forbruget kunne komme op på 100 procent," skriver Norton-bruger Robert Charlton i et forumindlæg.

Han brugte fredag syv timer online med Symantec Support.

"Det tog dem alt for lang tid at erkende problemet," skriver han.

"Hele ugen har jeg fortalt dem, at problemet ligger hos dem, og de har blot sagt til mig, at jeg er nødt til at tage det op med leverandørerne af det meste af min anden software."

Symantecs talskvinde Cecilia Daclan kan ikke sige præcist, hvad der skaber problemet.

Det har noget at gøre med den måde, som Norton håndterer reaktioner fra visse specialkonfigurerede Windows-maskiner, siger hun.

"De fleste kunder, som rapporterer om problemet, bruger pc'er, der er blevet særligt konfigurerede eller specialtilpassede. Det er ikke standard-pc'er," fortæller hun.

Slut med automatisk opdatering

Selvom de fleste Norton-brugere allerede automatisk er blevet opdaterede, har Symantec trukket stikket for den automatiske opdatering og vil udgive en rettet version senere på ugen.

Brugere, som oplever dette problem, kan downloade en softwarerettelse fra Symantecs website.

Dette er ikke første gang i år, der er problemer med Symantecs softwareopdateringer.

I marts glemte Symantecs teknikere at digitalt underskrive et diagnosticeringsprogram kaldet PIFTS (Product Information Framework Troubleshooter). Det resulterede i, at programmet blev blokeret af Nortons egen firewall.

Svindlere forsøgte straks at udnytte problemet ved at oversvømme Symantecs fora med falske meddelelser og sætte skadelige websites op, der således fremkom øverst i søgeresultaterne, når folk søgte efter PIFTS.exe.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere