Artikel top billede

Intels øverste chef, Paul Otellini, har atter grund til at smile - omsætningen ventes af overgå såvel egne prognoser som analytikernes forventninger.

Intel tror på større omsætning end forventet

Intel oplyser, at virksomhedens forventninger til omsætningen i tredje kvartal er steget.

Computerworld News Service: På grund af højere efterspørgsel end forventet på processorer og chipsæt er Intels forventninger til omsætningen i tredje kvartal nu højere end den tidligere prognose. Det puster til håbet om, at hardware-sektoren vil komme sig ovenpå recessionen i andet halvår 2009.

Intel forventer en omsætning i tredje kvartal på 46,87 milliarder kroner, "plus/minus en milliard". Til sammenligning lå den tidligere prognose på 44,28 milliarder kroner plus/minus 2,08 milliarder. Selv i den lave ende af den nuværende vurdering vil Intel overgå forventningerne fra de analytikere, der blev adspurgt af Thomson Reuters, og som forudså en omsætning på 44,53 milliarder kroner.

Den tidligere prognose blev offentliggjort under Intels sidste kvartårlige regnskabsopgørelse 14. juli.

Intel oplyser også, at virksomheden forventer, at dens bruttomargin for det nuværende kvartal vil være i "den øvre halvdel" af den tidligere vurdering på 53 procent plus/minus to procentpoint. Bruttomargin er forskellen mellem omsætning og salgsomkostninger og er en nøgleindikator for en virksomheds finansielle stabilitet.

Intel vil efter planen offentliggøre sit regnskab for tredje kvartal 13. oktober. Virksomheden understreger, at økonomien stadig kan nå at ændre sig før da, og opremser i fredagens udtalelse en række risici.

"Vedvarende usikkerhed i de globale økonomiske omstændigheder udgør en risiko for den samlede økonomi, hvor forbrugere og virksomheder kan vise sig at udsætte køb på grund af strammere kreditforhold og negative finansnyheder," siger Intel.

Global vækst

Men opjusteringen i Intels omsætningsprognose for det igangværende kvartal giver mening i forhold til analytikeres og andre leverandørers højere forventninger for komponenter og hardware.

På verdensplan ser chipmarkedet bedre ud end for blot få måneder siden, påpeger Gartner. I en rapport fra sidste uge vurderer markedsanalytikeren, at den globale chipomsætning i år vil nå op på 1.104 milliarder. Selvom dette tal er 17,1 procent lavere end sidste år, så er det højere end Gartners tidligere vurdering, der beskrev en nedgang på 22,4 procent.

Den globale efterspørgsel på pc'er, mobiltelefoner og forskelligt forbrugerelektronik er højere end hvad, der blev forventet tidligere på året, siger Gartner.

Selvom både Hewlett-Packard og Dell for nylig bekræftede salgsnedgange for andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, så siger begge virksomheder også, at de forventer, at efterspørgslen vil stige igen i andet halvår. Dell, der offentliggjorde sit kvartalsregnskab torsdag, oplyser, at den kvartårlige indtjening faldt med 23 procent til 2,46 milliarder kroner. Men koncernchef Michael Dell er optimistisk.

"Hvis de aktuelle efterspørgselstendenser fortsætter, forventer vi, at omsætningen i andet halvår bliver stærkere end i første halvår," siger han i en udtalelse.

It-investorerne har reageret positivt på de opmuntrende prognoser. Intels aktier steg med 4,84 kroner (0,93 USD) til 106,26 kroner (20,40 USD), tre timer efter de amerikanske markeder åbnede fredag. Advanced Micro Devices' aktier steg med 1,15 kroner (0,22 USD) til 23,17 kroner (4,45 USD). HP's aktier steg med 1,77 kroner (0,34 USD) til 236,94 kroner (45,50 USD), mens Dells aktier steg med 3,18 kroner (0,61 USD) til 84,68 kroner (16,26 USD).

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere