Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Centralt it-løft kan spare kommuner for 500 millioner

Claus Hjorth rasler med centraliserings-sablen. En ny rapport viser, at det offentlige kan spare 250-500 millioner kroner ved at centralisere fem serviceområder. KMD byder sig til i periferien.

Kommunerne er på vej i samme retning som Statens It - i hvert fald hvis det står til Finansministeriet, som har fået udarbejdeten rapport i stil med den, som tegnede det oprindelige omrids af Statens It.

Den nye rapport, udarbejdet af Deloitte på vegne af blandt andet Finansministeriet, peger på, at der kan være store besparelser ved at samle kommunernes indsats på fem områder, hvor kommunerne i dag klarer opgaven lokalt: Folkepension, boligstøtte, børnebidrag, fripladstilskud og barselsdagpenge.

De fem områder bygger ifølge Deloitte på objektiv sagsbehandling. Det vil sige, at vurderingen bygger på en række objektive kriterier og derfor kan samles i store centre.

Det kan give besparelser på op mod 500 millioner kroner. Besparelsen vil ifølge rapporten medføre, at op til 1.000 stillinger kan spares væk.

Planen vækker harme i kommunerne og fagforeningerne.

"Med et eller flere parallelle megacentre vil borgerne langtfra opleve, at kommunen er den éntydige indgang til det offentlige, som ellers var kommunalreformens kronargument," siger Bodil Otto, formand for HK/Kommunal til fagforeningens hjemmeside.

Reagerer på potentialet

Kommunerne og fagforeningen afviser planen, blandt andet med henvisning til, at det strider imod meningen med kommunalreformen.

Alligevel har beregningen af det store besparelsespotentiale fået flere parter til reagere.

Århus, Odense og Københanvs kommuner har tilbudt, at de kan drive opgaven for de andre kommuner.

KMD er en anden spiller, som har meldt sig i kapløbet om opgaven, som i høj grad løses med brug af it-systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere