Artikel top billede

App-krigen mellem Google og Apple fortsætter

Google beskylder Apple for at blokere Google Voice, men det afvises af Apple.

Computerworld News Service: Google beskyldte fornylig Apple for at have blokeret Google Voice fra App Store i juli.

Det fik dengang den amerikanske Federal Communications Commission (FCC) til at igangsætte en undersøgelse af Apples praksis med hensyn til accept af software.

Apple benægtede i sidste måned at have afvist softwaren. Det skete, efter FCC havde indledt en undersøgelse af sagen om Google Voice.

FCC afkrævede svar fra Google, Apple og AT&T, som er det eneste teleselskab, der fører og understøtter iPhone i USA, da der opstod beskyldninger om, at Apple havde blokeret Google Voice fra Apples App Store, som er den eneste godkendte online-butik med applikationer til iPhone og iPod Touch.

Google Voice gør det muligt for brugerne at bestemme, hvilket telefonnummer et opkald går til og i hvilken rækkefælge, når der ringes op til et centralt nummer. Tjenesten gør det også muligt for brugerne at foretage billige opkald fra mobiltelefoner, der omgår mobilselskabet.

"I modstrid med, hvad der står i medierne, har Apple ikke afvist applikationen Google Voice, men er stadig i gang med at behandle den," skrev Apple i et brev til FCC i august.

Mange har søgt aktindsigt

I fredags bad Google FCC om at offentliggøre en sektion af virksomhedens brev til kommissionen, der ellers var blevet censureret, med den begrundelse at adskillige organisationer har søgt om aktindsigt via såkaldte Freedom of Information Act-anmodninger for at komme til at læse den tekst, der tidligere var udeladt fra den offentlige version.

Ifølge Google afviste Apple Google Voice 7. juli under en telefonsamtale mellem Googles senior vice president of engineering and research, Alan Eustace, og Philip Schiller, der er Apples marketingchef.

"Det var under denne telefonsamtale, at hr. Schiller informerede hr. Eustace om, at Apple ville afvise applikationen Google Voice," står der i Googles brev til FCC.

Må ikke erstatte Apple-applikationer

Google bemærker også, at forhandlingerne mellem de to virksomheder fortsatte det meste af juli - fra 5. juli til 28. juli.

"I en række personlige møder, telefonsamtaler og e-mails … diskuterede repræsentanter fra Apple og Google godkendelsesstatussen for Google Voice, der blev indsendt 2. juni 2009," oplyser Google til FCC.

Apple blokerede Google Voice fra virksomhedens App Store, med den begrundelse at Googles applikation "duplikerer kerne-opkaldsfunktionaliteten ved iPhonen," skriver Google.

"Repræsentanterne fra Apple indikerede, at virksomheden ikke ønsker applikationer, der potentielt kan erstatte sådan funktionalitet," fortsætter Google.

Apple har ofte brugt netop denne begrundelse til at afvise applikationer. I juli fjernede Apple adskillige Google Voice-relaterede programmer fra App Store heriblandt for eksempel Riverturns VoiceCentral med samme begrundelse. Kevin Duerr, der er direktør for Riverturn, beklagede sig i medierne over Apples adfærd og sagde, at en repræsentant fra virksomheden havde nægtet at forklare, hvorfor VoiceCentral blev fjernet, udover at gentage at den "duplikerer iPhonens funktioner."

Apple har tidligere svaret mere specifikt på spørgsmål om at forklare, hvorfor virksomheden ikke har godkendt Googles software. "Google Voice-applikationen erstatter Apples Visual Voicemail ved at føre opkald gennem et separat Google Voice-telefonnummer, der gemmer enhver voicemail, hvilket forhindrer, at voicemail bliver gemt på iPhonen, og derved med andre ord slår Apples Visual Voicemail fra," skrev Apple i sit brev til FCC i august.

Apple angav her også sms-funktionaliteten i Google Voice som et problem. Virksomheden skrev at være bekymret over, hvordan applikationen læste kontakterne fra mobiltelefonen.

Apple gav i fredags udtryk for ikke at være enig i Google beskrivelse af sagens forløb. "Apple har ikke afvist Google Voice-applikationen, og vi diskuterer den fortsat med Google," siger talskvinde for Apple, Natalie Kerris, og gentager således, hvad Apple skrev til FCC om, at virksomheden stadig "behandler" applikationen. "Vi er ikke enige i alle Googles udtalelser i virksomhedens brev til FCC," tilføjer Kerris.

FCC's breve til Apple, Google og AT&T er del af en omfattende undersøgelse af praksisser i den trådløse branche heriblandt eksklusivaftalerne mellem mobilproducenter og teleselskaber. For to uger siden godkendte FCC formelt denne og andre undersøgelser.

Den ucensurerede version af Googles brev til FCC er tilgængelig fra kommissionens website [pdf].

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere