Artikel top billede

Oprydning Google-chef Eric Schmidt var den første til at forlade Apples bestyrelse som følge af firmaernes tiltagende interne konkurrence. Med Arthur Levinsons afgang fra Google-bestyrelsen er det sidste personbånd mellem de to firmaer kappet.

Nu er alle bånd mellem Google og Apple kappet

Interessekonflikter får Google-bestyrelsesmedlem Arthur Levinson til at træde tilbage øjeblikkeligt. Han sad også i konkurrenten Apples bestyrelse.

Det sidste tilbageværende personbånd mellem Apple og Google blev mandag kappet, da Google-bestyrelsesmedlemmet Arthur Levinson udtrådte af Googles bestyrelse.

Han sidder også i Apples bestyrelse.

Fratrædelsen sker efter al sandsynlig som resultat af firmaernes stigende indbyrdes konkurrence, der tidligere også har kostet Google-topchef Eric Schmidt pladsen i Apples bestyrelse.

Arthur Levinson, der har siddet i Googles bestyrelse siden april 2004, fratræder med omgående virkning.

"Art har haft en nøglerolle i Googles succes de sidste fem år, hvor han har assisteret med usminket og vital vejledning i alle større udfordringer, Google har mødt. Selvom han forlader os som bestyrelsesmedlem vil han altid have en special plads i Google," udtaler topchef Eric Schmidt om afgangen i en pressemeddelelse.

Arthur Levinson selv er da heller ikke sen til at gengælde de pæne ord.

"Det har været en fantastisk oplevelse for mig at arbejde sammen med Eric, Larry, Sergey og resten af holdet hos Google. Jeg beundrer dybt, hvad de har opbygget, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Google går en fremragende fremtid i møde," siger Arthur Levinson i pressemeddelelsen.

Intern konkurrence skabte bestyrelseskaos

Interessekonflikten, der altså nu har nået sin foreløbige afslutning, startede for alvor med Googles mobil-operativsystem Android, der betød direkte konkurrence med Apples iPhone.

Både Eric Schmidt og Arthur Levinson blev imidlertid siddende i bestyrelserne for begge firmaer.

De to herrer kunne efter sigende nøjes med at forlade Apple-bestyrelseslokalet, når snakken faldt på iPhone-strategien.

Så lancerede Google imidlertid Chrome-browseren og senere planerne om et decideret Chrome OS. Et træk, der kolliderede frontalt med Apples egen kerneforretning i styresystemet Mac OS X.

Det fik de amerikanske konkurrencemyndigheder til undersøge firmaerne for potentielle interessekonflikter.

Eric Schmidt kom dog konkurrencemyndighederne i forkøbet og valgte selv at forlade Apple-bestyrelsen. En beslutning, Apple-topchef Steve Jobs efterfølgende hilste velkommen.

Tidligere har den danske bestyrelsesekspert, professor Steen Hildebrandt, også kritiseret bestyrelses-sammensætningen, der i en dansk sammenhæng ville være helt usædvanlig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere