Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Lufthansa forsøger igen: Nu skal der internet på flyet

Snart vil du kunne surfe løs på internettet, mens du flyver.

Computerworld News Service: Til næste år kommer der igen internetadgang om bord på interkontinentale flyvninger.

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa oplyser, at selskabet planlægger at begynde at tilbyde Panasonics bredbåndstjeneste, ExConnext, fra midten af næste år.

Luftfartsselskabet vil hurtigt udvide adgangen til at omfatte de fleste af selskabets fly. Udrulningen ventes at være komplet inden for de første 12 måneder fra lanceringen.

Lufthansa var den første kunde for tjenesten Connexion by Boeing, der begyndte i 2004, men som blev lukket ned igen i 2006, da den ikke blev populær nok hos passagererne.

[b]Tilbageskridt[/b}
Terrorangrebene 11. september 2001 resulterede også i, at de større flyselskaber i USA droppede deres planer om at udstyre deres flåder med internet-adgang.

Lufthansa vil benytte det samme FlyNet-navn til den kommende tjeneste, men det er også næsten det eneste, selskabet afslører om den planlagte tjeneste.

Detaljer om pris og flyruter er endnu ikke blevet offentliggjort, men Lufthansa siger dog, at selskabet vil tilbyde valgmuligheder fra internet-adgang på time-basis til en hel måned af gangen.

Den tidligere tjeneste kostede mellem 50 og 150 kroner for bredbånds-forbindelse under en hel flyvning.

ExConnect-tjenesten fra Panasonic Avionics, der er storleverandør af underholdnings-systemer til luftfartsindustrien, kan levere en data-forbindelse på op til 50 megabit i sekundet til et enkelt fly.

Denne forbindelse kan opdeles i kanaler til eksempelvis live tv, mobilforbindelse og internet-adgang.

Lufthansa oplyser, at selskabet vil tilbyde internet-adgang til pc-brugere og data-forbindelser til mobil- og smartphone-brugere.

Der eksisterer allerede adskillige internet-tjenester til brug under flyvninger, men de fleste er baserede på mobil-netværk eller en enkelt satellitforbindelse og dækker derfor et begrænset geografisk område.

Tjenesten fra Lufthansa vil tilbyde internet-adgang under det meste af en interkontinental flyvning.

Også SAS er på vej med en internet-løsning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere