Artikel top billede

Kamilla Jørning Roost, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark, får 5 skarpe spørgsmål i forbindelse med lanceringen af Windows 7. Foto: Microsoft

Microsoft: Windows 7 sparer virksomhederne penge

5 skarpe: I går blev Microsoft nye styresystem, Windows 7, frigivet. Windows 7 skal tage over efter det ofte udskældte Windows Vista. Microsoft Danmark har store forventninger.

Kamilla Jørning Roost, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark, hvor overbevist er du om, at Windows 7 vil klare sig bedre end Vista?

"Windows 7 vil klare sig bedre, fordi vi har lyttet til vores brugere - og lært. Alene i beta-versionen af Windows 7 gav otte millioner betatestere fordelt på 200 lande os input. Vi har brugt den feedback til at videreudvikle Windows 7 med fokus på brugervenlighed, produktivitet, sikkerhed og kompabilitet.

Min antagelse om, at vi har ramt rigtigt, og dermed at Windows 7 vil klare sig bedre end forgængerne, underbygges til stadighed. Det drejer sig om alt lige fra testpersoner, der gerne vil tilkendegive deres positive, personlige erfaringer, over evalueringer fra seminarer for erhvervslivet og endelig til den efterspørgsel, vi kan konstatere lige nu i vores partnerkanal."

Hvornår er Windows 7 en succes efter Microsofts målestok?

"Vi har ikke et unikt succeskriterie for Windows 7, men en god indikation vil være, når et flertal af vores brugere er så tilfredse med produktet, at de anbefaler det til andre.

Et godt samfundsmæssigt tillæg hertil vil være indfrielsen af IDC's forventning om, at beskæftigelse relateret til operativsystemer vil vækste med mere end 300.000 job på verdensplan, svarende til mere end 30 procent vækst i it-job i 2010, alene på grund af lanceringen af Windows 7."

Mange af de virksomheder, der anvender XP, er grundlæggende tilfredse med det operativsystem. Hvordan vil det påvirke Windows 7-salget?

"Vores forventninger til Windows 7-salget er meget optimistiske, og det er selv, når vi tager højde for de kunder, der skulle vælge at forblive på Windows XP en tid endnu.

Vi tror på, at mange af de virksomheder, som anvender Windows XP i dag, kan opnå store besparelser ved at implementere Windows 7. Faktisk så store, at det alene ud fra en omkostningsmæssig betragtning kan betale sig at opgradere inden for en overskuelig tidshorisont.

Kobles dette med vores teknologier til desktop- og applikationsvirtualisering, vil de årlige besparelser kunne løbe op i omkring 750 kroner per pc om året i reduceret support, bedre pc-administration samt nemmere adgang til data og applikationer for medarbejdere."

Touch, tale og individuelle løsninger

Tror du, at Microsoft kan blive ved med at opretholde en levetid på nogle få år for Windows-systemerne? Er er der brug for flere forbedringer, der kan retfærdiggøre nye versioner?

"Så længe verden udvikler sig, og så længe der er behov, der skal dækkes, og problemer der skal adresseres, vil der være behov for at udvikle ny software. Nye måder at interagere med sine devices, for eksempel via touch og tale, nye krav til mobilitet, sikkerhed og beskyttelse af fortrolig information, samt stadig stigende efterspørgsel på individuelt tilpassede løsninger er blot nogle eksempler, der retfærdiggør behovet for Windows 7 og Windows på pc'en i fremtiden."

Hvordan vil Microsoft sikre, at konkurrenter som Apple, Google og Linux ikke bliver fremtidens foretrukne operativsystemer hos private og i erhvervslivet?

"Først og fremmest fordi vi naturligvis fortsat vil fokusere på og udvikle i forhold til, hvad private og erhvervslivet efterspørger.

Vi vil sikre, at Windows fortsat vil være det foretrukne operativsystem af erhvervslivet, fordi det hjælper dem med at reducere omkostninger ved hjælp af desktop-optimering, integrerede desktop-managementværktøjer, fordi sikkerhed er indbygget centralt i alle elementer, og fordi Windows er omgivet af et unikt og verdensomspændende partnerøkosystem, der sikrer erhvervslivet den bredeste vifte af support, services samt software- og hardwarekompabilitet.

Hertil kommer valgfrihed i forhold til form factors. For private vil det være på grund af brugervenligheden samt integrationen til tredjepartsværktøjer og 'den digitale eksistens' i for eksempel sociale netværk, som den enkelte vil have brug for."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere