Artikel top billede

Nu kommer der en europæisk IT- og Telestyrelse.

EU etablerer europæisk IT- og Telestyrelse

En europæisk IT- og Telestyrelse skal holde øje med, at de nationale styrelser får implementeret det nye teledirektiv.

Med det nye teledirektiv, der blev forhandlet på plads i sidste uge, skal der nu etableres et nyt organ, der i samarbejde med EU-Kommissionen kan varetage, at der på it- og telekommunikationsområdet foregår en hensigtsmæssig implementering af kommissionens nye direktiv.

Det nye organ kommer til at hedde Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC), og er et samarbejde mellem EU-medlemsstaternes nationale IT- og Telestyrelser.

Her skal de dele erfaringer og viden om, hvilken virkning direktivet har i de enkelte medlemsstater.

Ikke meget at varetage i Danmark

Men det lader til, at det nye organ ikke kommer til at varetage meget i Danmark. For det nye teledirektiv har ifølge danske teleselskaber ikke væsentlig betydning for dansk telelovgivning.

"Der er ikke sket den store revolution over for den eksisterende danske telelovgivning," mener Jens Ottosen-Støtt, juridisk chef i Telia og medlem af bestyrelsen i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien.

Samme holdning har Anders Thomsen, public relations manager i TDC.

"Der er ikke de store forandringer i forhold til den nuværende danske lovgivning. Det er dog positivt, at telereguleringen i Europa bliver harmoniseret. Især har der været visse begrænsninger på det norske telemarked, som Telenor har nydt godt af, der nu bliver ændret," siger Anders Thomsen.

Venstre: Vigtigt for konkurrence og individuelle rettigheder
Hos regeringspartiet Venstre er it- og teleordfører Michael Aastrup Jensen rigtig glad for, at aftalen om teledirektivet er gået igennem.

"Det nye teledirektiv betyder, at borgernes rettigheder til internettet er sikret. Nu står det fast, at en borger ikke bare vilkårligt kan miste sin internetadgang uden nogen dommerkendelse. Samtidig bliver telemarkedet liberaliseret, således at der ikke er nogen specifikke nationale teleselskaber, der har forrang i et land. Det er vi glade for," siger Michael Aastrup Jensen.

Ikke megen dansk lovændring

Christian Ougaard, chefkonsulent i markedskontoret i IT- og Telestyrelsen, kommer til at forestå det praktiske arbejde med direktiv-implementeringen.

"Der kommer ikke noget paradigmeskifte i dansk telelovgivning som følge af teledirektiverne. Men der vil sikkert skulle laves nogle tekniske justeringer, herunder ikke mindst på nummerporteringsområdet," siger Christian Ougaard, der dog ikke på nuværende tidspunkt ved, hvilke justeringer, der bliver tale om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere