Artikel top billede

Skyen duer ikke til kritiske applikationer, siger SAP

Cloud computing er ikke sagen for de allervigtigste it-systemer, mener SAP. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: SAP forventer ikke, at missionskritiske applikationer vil rykke op i skyen i den nærmeste fremtiden, lyder det fra selskabets teknologi-chef, Vishal Sikka.

For tiden er kunderne i gang med at implementere og teste systemerne i skyen ved hjælp af virtualisering, men de implementerer ikke produktions-systemer i skyen, fordi skyen endnu ikke kan leve op til kravene til pålidelighed, integritet, katastrofeplaner og sikkerhed, mener han.

Han påpeger, at den samme løsning ikke passer til alle, og selv om fem år vil kunderne sandsynligvis have et miks af private skyer, offentlige skyer og dedikerede on-premise systemer.

Det mest sandsynlige er, at det bliver de mere simple applikationer, der først flytter op i skyen og understøtter kundernes nuværende teknologi-investeringer.

"Hvis man får sine Sales Force-informationer fra skyen, er det ikke et stort problem, hvis der sker et lille nedbrud eller en fejl. Men det kan få meget store konsekvenser, hvis der går noget galt med lønningerne eller med ordrebogen," siger Vishal Sikka.

Mange SAP-kunder bruger skyen i dag

Der er dog allerede mange SAP-kunder, der bruger softwaren til at levere cloud-baserede tjenester, fortalte Vishal Sikka.

Bekymringer over pålideligheden ved leveringen af tjenester fra skyen er ifølge ham en af grundene til, at SAP har taget sig tid til at lancere virksomhedens Business ByDesign software-as-a-service internationalt.

Business ByDesign er et missionskritisk forretningsværktøj til virksomheder i mellemstørrelsen, og SAP har derfor nødt til at være sikker på, at systemet er i stand til at skalere tjenesten uden at det går ud over integriteten og pålideligheden.

Vishal Sikka vil ikke afsløre, hvornår softwaren vil blive sat til salg. Det bliver allerede brugt af næsten 100 kunder, hvoraf nogle sidder i Indien og Kina, som en del af den begrænsede lancering. På nuværende tidspunkt udbyder SAP tjenesten til kunderne via virksomhedens data-centre.

Selskabet planlægger et partnerskab med andre virksomheder, efterhånden som softwaren skal ud i det almindelige salg, fortæller Clas Neumann, som er senior vice president og international chef for SAP Labs.

Business ByDesign har været en udfordring for SAP på mere end én måde, fortæller Vishal Sikka. Det indeholder en ny arkitektur, der er service-orienteret fra grunden, det bruger udvidet analytisk teknologi med hovedhukommelsen, der adskiller komponenterne inden i applikationen og brugerfladen fra selve applikationen, siger han.

Forretnings- og prismodellen, samt leveringen fra skyen udgør andre problemer.

"Vi har brug for tid til at få basisforretningen helt på plads, inden vi begynder at skalere," tilføjer han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere