Artikel top billede

Derfor skal verden satse på klima-it nu

Klima-it: Verden bør satse på de gode it-løsninger nu. Grundene er gode. Se dem her.


Informationsteknologi er det enkeltstående værktøj, der kan sænke CO2-udledningen mest.

Derfor er det intet at betænke sig på for verdens politikere: Det er bare om at komme i gang.

Sådan lyder den overraskende direkte opfordring fra analysehuset IDC til landenes beslutningstagere, der i december samles i København til FN's klimatopmøde, COP15.

Øjeblikkelig nedgang

IDC har regnet på det og slår fast, at anvendelsen af it og telekommunikation øjeblikkeligt kan bidrage til at nedbringe CO2-udledningen med 25 procent fra verdens 20 rigeste lande.

Teknologierne er allerede modne, men de er ikke tilstrækkeligt udbredte, siger research-direktør for IDC Energy Insights, Roberta Bigliani.

"Når vi nu ved, at en hurtig nedbringelse af CO2-udledningen har større betydning for den globale opvarmning, end de tiltag, der tager længere tid at indføre, anbefaler vi verdens regeringer og industrier, øjeblikkeligt at indføre disse teknologier," siger hun.

IDC's klima-it-analyse fokuserer på it-baserede klima-løsninger, der er modne nok til, at de kan indføres på tre år, under forudsætning af, at politikerne prioriterer at investere i dem.

Betydelige gevinster

Der kan hentes betydelige gevinster i alle sektorer og industrier: energiproduktion, intelligente bygninger, transport og i fremstillingsindustrien.

Der ligger også store muligheder i smart grids, det intelligente net, som lukker energien fra de mindre, alternative energikilder som sol og vind ind i forsyningsnettet. Det har blandt andet den amerikanske Obama-regering netop bevilget store offentlige midler til at udvikle.

Finanskrisen er en udfordring for de store landes økonomier, når det gælder investering i teknologier, der kan nedbringe CO2-udledningen, mener Chris Ingle, associate vice president hos IDC Consulting.

"Regeringer og industrierne bliver nødt til at samarbejde om at finde en finansieringsmodel, der baserer sig på, hvad vi kan spare i fremtiden, i stedet for at se som en kapitalinvestering."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere