Derfor skal verden satse på klima-it nu

Klima-it: Verden bør satse på de gode it-løsninger nu. Grundene er gode. Se dem her.


Informationsteknologi er det enkeltstående værktøj, der kan sænke CO2-udledningen mest.


Derfor er det intet at betænke sig på for verdens politikere: Det er bare om at komme i gang.

Sådan lyder den overraskende direkte opfordring fra analysehuset IDC til landenes beslutningstagere, der i december samles i København til FN's klimatopmøde, COP15.

Øjeblikkelig nedgang
IDC har regnet på det og slår fast, at anvendelsen af it og telekommunikation øjeblikkeligt kan bidrage til at nedbringe CO2-udledningen med 25 procent fra verdens 20 rigeste lande.

Teknologierne er allerede modne, men de er ikke tilstrækkeligt udbredte, siger research-direktør for IDC Energy Insights, Roberta Bigliani.

"Når vi nu ved, at en hurtig nedbringelse af CO2-udledningen har større betydning for den globale opvarmning, end de tiltag, der tager længere tid at indføre, anbefaler vi verdens regeringer og industrier, øjeblikkeligt at indføre disse teknologier," siger hun.

IDC's klima-it-analyse fokuserer på it-baserede klima-løsninger, der er modne nok til, at de kan indføres på tre år, under forudsætning af, at politikerne prioriterer at investere i dem.

Betydelige gevinster
Der kan hentes betydelige gevinster i alle sektorer og industrier: energiproduktion, intelligente bygninger, transport og i fremstillingsindustrien.

Der ligger også store muligheder i smart grids, det intelligente net, som lukker energien fra de mindre, alternative energikilder som sol og vind ind i forsyningsnettet. Det har blandt andet den amerikanske Obama-regering netop bevilget store offentlige midler til at udvikle.

Finanskrisen er en udfordring for de store landes økonomier, når det gælder investering i teknologier, der kan nedbringe CO2-udledningen, mener Chris Ingle, associate vice president hos IDC Consulting.

"Regeringer og industrierne bliver nødt til at samarbejde om at finde en finansieringsmodel, der baserer sig på, hvad vi kan spare i fremtiden, i stedet for at se som en kapitalinvestering."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.