Artikel top billede

Ib Kunøe går konkurs med Mondo

Opdateret: Det var ikke muligt at redde Mondo, meddeler bestyrelsesformand Ib Kunøe. Tidligere på året meldte virksomhedens direktør ellers om fremgang.

It-firmaet Mondo har været igennem nogle hårde år, og tallene i selskabets regnskaber var røde.

Det kom ikke mindst til udtryk for 11 dage siden, da selskabet offentliggjorde sit kvartalsregnskab. Bundlinjen i årets første ni måneder viste et underskud på 22,1 millioner kroner.

Bestyrelsen iværksatte ved samme lejlighed en rekonstruktion af Mondos kapitalgrundlag. Men den gik ikke.

"Det har nu vist sig, at forudsætningerne for en sådan rekonstruktion ikke har kunnet tilvejebringes, og selskabets bestyrelse har derfor dags dato besluttet at indgive begæring om konkursbehandling af selskabet til Sø- og Handelsretten i København," skriver bestyrelsesformand Ib Kunøe i en meddelelse til fondsbørsen.

Mondo solgte tidligere på året sine hosting-aktiviteter til det andet Kunøe-selskab Atea.

Direktør indsat som redningsmand

Selskabets administrerende direktør Lars Nordenlund Friis blev i begyndelsen af sidste år hentet til virksomheden fra Microsoft. Hans opgave var at genrejse selskabet, der havde økonomiske problemer.

I november sidste år meddelte den ny direktør, at det så godt ud.

"Vi kører efter planen," lød det fra Lars Nordenlund Friis.

Direktøren meldte dengang, at finanskrisen kunne være en fordel for virksomheden, fordi selskaber ville lægge flere af deres opgaver ud til andre, og her kunne Mondo spille en rolle.

Og der var da også optimisme at spore hos Lars Nordenlund Friis i marts.

"... med restruktureringen af kapitalgrundlaget, som vi gennemførte i vinteren 2009, har vi nu grundlaget for at skabe en sund virksomhed," meddelte direktøren.

Det lykkedes dog ikke at skabe en sund virksomhed, og i dag blev det dermed til en konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere