Artikel top billede

Apples iPhone indeholder en ARM-processor.

Kan Intels Atom blive ved med at slå ARM?

Det kan godt være, at Intel er den generelle chip-konge, men virksomheden ARM, der står bag de fleste mobil-processorer, frygter ikke Intel. Læs her hvorfor.

ARM, virksomheden der står bag langt de fleste smartphone-processorer, har i de senere år i stigende fået en konkurrent i form af Intel, der ellers primært har beskæftiget sig med almindelige computerchips.

Det er specielt Intels Atom-processor, der anvendes i de fleste netbooks, der kan være en potentiel trussel for ARM.

Det mener britiske ARM Holdings, der står bag ARM-chippene, nu ikke.

I et interview med Bloomberg afviser administrerende direktør Warren East, at Intel vil nuppe afgørende markedsandele.

"Jeg er sikker på, at Intel vil få deres Atom designet til nogle få enheder, det er uundgåeligt ... Der vil være en smule lækage, men det vil under alle omstændigheder ikke være dramatisk," udtaler Warren East.

Det samme siger han om anvendelsen af ARM-processorer på eksempelvis netbooks.

"Jeg tror ikke, at ARM vil overtage pc-verdenen fra Intel, og jeg tror ikke, at Intel vil overtage smartphone-verdenen fra ARM," forklarer Warren East til Bloomberg.

Forskellige styrker og svagheder

Det er virksomheden ARM Holdings, der har rettighederne til processor-arkitekturen, men produktionen foretages af en række andre virksomheder.

Nu er Intel imidlertid også begyndt at bevæge sig ind på high-end-delen af dette marked med sin Atom-processor, der i dag typisk anvendes i netbooks.

Selvom de to virksomheders produkter dermed i stigende grad retter sig mod de samme typer enheder, er der fortsat afgørende forskelle.

Intels Atom-processorer bygger på 45nm-teknologien og udmærker sig ved et meget lavt strømforbrug samtidig med, at de har en relativt høj clockfrekvens.

N270-prosessoren, der sidder i mange netbooks, har et strømforbrug på under 2,5 W, og hastigheden er på 1,6 GHz.

Til sammenligning har ARM11-processoren, som sidder i blandt andet Apples iPhone 3G, en hastighed på 620MHz og et markant lavere strømforbrug end Atoms, der ellers i forvejen er lavt sammenlignet med almindelige processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere