Artikel top billede

It-direktør Torben Bonde fra Vestas opretter som led i en større strukturændring et nyt it-center i Manila. Foto: Jakob Boserup. (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Vestas opretter nyt it-center på Filippinerne

Vindmøllegiganten Vestas opretter et nyt it-center på Filippinerne.

Vindmøllegiganten Vestas gennemfører en større strukturændring i Vestas IT, herunder oprettes et helt nyt it-center på Filippinerne, hvor 200 medarbejdere skal arbejde på længere sigt.

I forvejen har selskabet tre it-centre i henholdsvis Danmark, Singapore og i den amerikanske by Portland i staten Oregon.

Oprettelsen af det det nye center kommer ikke til at betyde nedskæringer i den 400-mand store danske it-afdeling, forklarer it-direktør Torben Bonde fra Vestas IT.

"Der er tale om en optimering og forretningstilpasning af Vestas IT," siger han.

Med ændringerne vil Vestas IT øge kvaliteten i den it-service, som man leverer til forretningen, samtidig med at der sker en optimering af omkostningerne, forklarer Torben Bonde.

Han fortæller, at medarbejderne førhen har arbejdet inden for et bestemt teknologi-område med både planlægnings-, udviklings- og driftsmæssige opgaver inden for bestemte områder som eksempelvis SAP, Infor XA eller Microsoft.

Der bliver nu etableret teams, som i deres arbejde er orienterede mod de hovedforretningsprocesser, der er i Vestas; Sales, Service, Production og så videre, oplyser Torben Bonde.

I sidste ende skulle det, ifølge direktøren, give mere fokus på brugerne, bedre ressourceplanlægning og større medarbejdertilfredshed i form af bedre mulighed for fordybelse i det enkelte arbejdsområde.

Tilstedeværelse i Asien

It-direktøren forklarer, at geografien og tilstedeværelsen i Asien også spiller en væsentlig rolle.

Indgangen til it vil fremover ske via dedikerede kontaktpersoner, som har viden og kompetence indenfor de relevante forretningsområder og ikke gennem hele den 600 mand store it-organisation, forklarer han.

"Brugerne vil tale med de samme it-folk hver gang, og dem, de taler med, vil have stort kendskab til netop deres område," siger Torben Bonde.

Inden for de kommende år vil det nye center i Manila altså huse op imod 200 it-folk.

Valget er også faldet på Manila på grund af "value for money", som it-direktøren udtrykker det.

Han forklarer, at et højt engelskniveau hos den lokale arbejdskraft, muligheden for at finde kvalificeret arbejdskraft lokalt, samt af muligheden for at omkostningsoptimere, spiller en afgørende rolle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere