Artikel top billede

Nokias mangel på attraktive smartphones i den dyre ende får skyld for, at salget af smartphones ikke blev helt så højt som forventet. Her ses Nokias N97 mini.

Nokia årsag til skuffende smartphone-salg

Ifølge årsopgørelse fra markedsanalysefirmaet Gartner er salgstallene for smartphones ikke steget så meget som forventet. Nokia får en stor del af skylden.

Computerworld News Service: Smartphones har udgjort en mindre del af det samlede salg af mobiltelefoner i år end forventet, og det er i store træk Nokias skyld, mener markedsanalysefirmaet Gartner.

I 2009 vil smartphones stå for 14 procent af det samlede salg af mobiltelefoner til slutbrugere målt i antal. Det udgør en stigning på 24 procent i forhold til 2008. Gartner havde forventet, at denne stigning ville være større, oplyser Carolina Milanesi, der er research director hos Gartner.

"Vi regnede med en stigning på 29 procent i 2009, og indtil andet kvartal så det ud til, at vi ville få ret," fortæller hun.

Men tredje kvartal skuffede - hovedsagligt på grund af Nokias mangel på attraktive smartphones i den dyre ende. Men forbrugere, der bedst kan lide Nokias produkter, går af den grund ikke nødvendigvis ud og køber en dyr smartphone fra en anden producent, og så tager markedet et dyk, forklarer Milanesi.

1,2 milliarder telefoner

Det samlede salg af mobiltelefoner til forbrugere forventes af Gartner at falde i år med under en procent og beløbe sig på 1,2 milliarder enheder.

Stærkere salg i Vesteuropa, Nordamerika og Asien-Stillehavsregionen er kommet markedet til gode.

Finanskrisen har dog resulteret i, at forbrugerne betaler mindre for deres nye mobiltelefoner. I Vesteuropa er den gennemsnitlige salgspris per telefon i forhold til sidste år faldet med omkring 50 kroner til cirka 950 kroner, oplyser Carolina Milanesi.

Salgstallet for mobiltelefoner vil til næste år begynde at stige igen med omkring ni procent, vurderer Gartner. Samtidig vil den gennemsnitlige salgspris per mobiltelefon ifølge Gartner kun falde med omkring 10 kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere:
Nokia bejler til Symbian-udviklere med Qt-framework




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere