Artikel top billede

Han udstikker Topdanmarks it-kurs for 2010

Topdanmark har klart fokus på næste års investeringer. Læs her, hvad it-direktør Søren Stevnsborg ser af muligheder og tendenser for den store koncern.

Læs også: Disse teknologi-trends skal du holde øje med i 2010.

Søren Stevnsborg, CIO i forsikringskoncernen Topdanmark. er meget opmærksom på de sikkerhedsmæssige aspekter.

"Der er en eksplosiv vækst i alle former for malware. Vi bruger rigtig mange kræfter på vores datasikkerhed," siger Søren Stevnsborg.

Topdanmarks it-direktør oplever endnu ikke decideret skræddersyede angreb på de mobile løsninger, og Topdanmark har klare regler og tillader kun brug af virksomhedens eget udstyr til at give adgang til systemerne.

Hvor malwaren slipper ind

"Vi er faktisk mest bekymrede for USB-adgangen til systemet, hvor der kan komme malware ind," konstaterer Søren Stevnsborg.

Han forklarer, at forsikringsvirksomheden i mange år har arbejdet med mobile løsninger.

"Vores første mobile løsninger går tyve år tilbage, og det er helt klart i fokus," siger Søren Stevnsborg.

Forsikringsselskaber er afhængige af, at medarbejderne arbejder 'i marken', og Søren Stevnsborg ser også muligheder for at udvikle den del af it-understøttelsen, men han ser en udfordring i forhold til håndholdte enheder og mobiltelefoner.

"Vi har flere end 600 medarbejdere, der er online, mens de besøger kunderne. Hele brugergrænsefladen er svær at få ind på en mobil, hvor der ofte er brug for at skrive noget og taste data ind. Det er mobiltelefoner lige nu ikke voldsomt velegnede til," konstaterer Søren Stevnsborg.

Grønne investeringer giver afkast

Topdanmark har også et helt specielt fokus på nummer tre på liste overinvesteringsområder i vækst: Grøn it.

Det handler om at spare på energiforbruget, og det er blevet aktuelt hos Topdanmark, da der skulle opbygges en kapacitet til nye udviklingsmiljøer.

"Vi oplever stor vækst på serverområdet og dermed vores driftomkostninger. I forsøget på at begrænse væksten i omkostninger på det område, kommer energiforbruget helt naturligt ind på banen. Den generelle udvikling på klimaområdet gør også indtryk på os i Topdanmark," siger Søren Stevnsborg.

Disse teknologi-trends skal du holde øje med i 2010.

Se hvordan Bankdata håndterer it-sikkerheden.

Her er rammen om hele indsatsen

Læs også: Disse teknologi-trends skal du holde øje med i 2010.

Topdanmark har på virksomhedsniveau besluttet at arbejde med et såkaldt corporate social responsibility-projekt, såkaldt CSR, som danner rammen om indsatsen i Topdanmark.

"På baggrund af hele vores fokus på energiforbruget har vi tilmeldt os Carbon Disclosure Project," siger Søren Stevnsborg.

Han fortæller, at Carbon Disclosure Project er en organisation, der blev etableret på baggrund af af blandt andre den tidligere amerikanske vice-præsident Al Gores bog "En ubekvem sandhed".

Organisationen indsamler CO2-regnskaber og følger op på de virksomheder, der er tilmeldt en gang om året.

Overser vi noget?

"Det er jo interessant at måle sig med andre og få at vide, hvad en god adfærd er, og om vi overser noget," siger Søren Stevnsborg.

Topdanmark har indgået et samarbejde med 2ways IT og energiselskabet DONG om at gøre it-understøttelsen grønnere.

Topdanmark fik en række anbefalinger i begyndelsen af 2009, og nu er Søren Stevnsborg og it-organisationen ved at arbejde sig igennem listen.

Flere af anbefalingerne går på at få mest muligt ud af blandt andet køling i datacenteret.

"Det har noget at gøre med at optimere airflowet - altså at køle der, hvor maskinen skal bruge det. Det giver en meget bedre udnyttelse," siger Søren Stevnsborg.

Ændringer i airflow, layout af datacenteret og en lidt højere køletemperatur har givet en pæn energibesparelse.

"Vi har sparet 170.000 kilowatt-timer om året på den konto," konstaterer Søren Stevnsborg.

Virtualisering er et varmt emne

Han tilføjer, at virtualisering også er en meget vigtig komponent i virksomhedens arbejde med at bruge mindst mulig energi.

Virtualisering af serverne er vigtigt for Topdanmark af flere grunde.

"Vi har haft en masse aktiviteter og har ændret udviklingsmetode, så antallet af servere er vokset med 20 procent, og så bliver energiforbruget vigtigt," siger han.

Virtualisering også har andre positive effekter.

"Administrationen af disse udviklingsmiljøer bliver lettere," siger Søren Stevnsborg.

Se hvordan Bankdata håndterer it-sikkerheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere