Artikel top billede

Disse teknologi-trends skal du holde øje med i 2010

Det er nødvendighed, der driver værket i en tid, hvor næsten hver femte virksomhed må skære i it-investeringerne. Se her, hvad it-direktørerne finder allervigtigst at investere i til næste år.

Faktaboks: De 10 vigtigste teknologiske tendenser i 2010.

Hvilke teknologi-tendenser kommer til at præge 2010?

Hvis du spørger din it-direktør, CIO eller it-chef, så siger han sandsynligvis sikkerhed.

Det er i hvert fald sikkerhed, der dominerer analysehuset IDC's årlige undersøgelse af, hvad it-direktørerne vil øge investeringen i næste år.

Godt halvdelen af it-cheferne i undersøgelsen siger, at de vil holde det nuværende investeringsniveau.

26 procent siger, at de vil investere mere i it næste år, mens 18 procent vil skære ned på investeringerne.

Det er en helt anden tendens end sidste år, hvor kun 10 procent ville skære ned i investeringerne i it og hele 45 procent regnede med at øge investeringen.

En af de it-direktører, som er meget opmærksom på de nye trusler, er Søren Stevnsborg, CIO i forsikringskoncernen Topdanmark. Du kan læse, hvad han mener, hvis du klikker her.

Flere trusler end tidligere

Selv om sikkerhed er blandt de sidste elementer, man skærer i, også i krisetider, er det ikke hele forklaringen på, at sikkerhed dominerer.

Der er simpelthen flere trusler end tidligere.

Computerworld har vendt listens top tre med to it-direktører og IDC's administrerende direktør, Per Andersen.

"Der sker ikke nogen radikal omprioritering på grund af krisen. Når sikkerhed er højt på listen, er det fordi, det er en generel problemstilling i alle virksomheder," siger Per Andersen.

Samtidig er der voksende udfordringer, blandt andet på grund af andre emner på listen, for eksempel mobilitet og virtualisering, som begge kræver investeringer i sikkerhed.

Farer på nettet

"Der er nogle ting, der falder i øjnene. Den ene er websikkerhed, og det gælder både set fra virksomhederne og når medarbejderne sidder hjemme. Folk bruger nettet meget mere, end de gjorde før, og det sker samtidig med, at mange af de farer, som er derude, kommer ind via nettet, hvor de før kom ind via e-mails," fortæller Per Andersen.

Også Rasmus Sørensen, underdirektør med ansvar for it hos Bankdata, har gjort sig konkrete erfaringer med sikkerheden. Dem kan du læse om her.

Faktaboks: De 10 vigtigste teknologiske tendenser i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere