Artikel top billede

Bankdata: Med sikkerheden i højsædet

Sikkerheden på ikke mindst de mobile enheder spiller en væsentlig rolle for Rasmus Sørensen, Bankdata. Se her, hvordan Bankdata administrerer sin sikkerhed.

Læs også: Disse teknologi-trends skal du holde øje med i 2010.

Sikkerheden på mobile enheder optager Rasmus Sørensen, underdirektør med ansvar for it hos Bankdata.

Selskabet er et bankejet udviklingsselskab, som driver og udvikler it for Sydbank og 13 andre mindre pengeinstitutter.

"Vi har en mobility-løsning, som skal kunne replikere mail, kalender, opgaver og den slags alle steder 24 timer i døgnet på en sikker måde," siger Rasmus Sørensen.

Sikkerhed er et nøgleelement

Han understreger, at sikkerhed er et nøgleelement i netop sådan en løsning, når der er tale om systemer, der i princippet er koblet op til bankernes systemer.

"Sikkerhed er meget vigtigt for os og for vores kunder i bankerne," siger Rasmus Sørensen.

Han tilføjer, at Bankdata nu bruger et system fra danske Excitor, som både administrerer mobiltelefoner og SIM-kort og sletter data på telefonen, hvis SIM-kortet fjernes.

Nummer to på årets liste optager Rasmus Sørensen fra Bankdata meget, for it-virksomheden, der leverer it-understøttelse ud af huset, skal være med på den nyeste udvikling.

"Det handler om at øge kvaliteten i arbejdet. Vi er en af de virksomheder, som fokuserer på fuld integration af vores mobile løsninger," siger Rasmus Sørensen.

Skal kunne flytte rundt

Ud over løsningen til mobiltelefoner drejer det sig om at kunne flytte rundt på medarbejderens arbejdsmiljø uafhængig af, hvor medarbejderen er.

"Vi har mobile arbejdspladser, så ligegyldigt hvor man er, kan man koble op til arbejdspladsen. Det gør vi med en Citrix-løsning," siger Rasmus Sørensen.

De teknologiske muligheder er efterhånden ved at være så store, at Bankdata faktisk holder lidt igen.

"Noget af det, vi diskuterer, er for eksempel, om man skal kunne tilgå en bankapplikation uden for bankens åbningstid eller hjemmefra. Det er jo et sikkerhedsspørgsmål, men mulighederne er der," konstaterer Rasmus Sørensen.

Læs også om Topdanmarks syn på de vigtgste trends.

Derfor er gevinsten så åbenlys

Bankdata og de banker, som virksomheden servicerer, har allerede haft stor glæde af de mere fleksible it-systemer.

Tilfredse medarbejdere

"Der er ingen tvivl om, at vi får noget ud af det. Vi får tilfredse medarbejdere, der kan arbejde med den nødvendige fleksibilitet, og det er også godt i forhold til hjemmearbejdspladser. Det giver stor medarbejdertilfredshed," understreger Rasmus Sørensen.

Hos Bankdata i Fredericia er Rasmus Sørensen også en ivrig fortaler for virtualisering.

Faktisk mener han, at Bankdata nærmest har overhalet den grønne bølge indenom med virtualisering allerede for fem år siden.

I dag arbejder Bankdata med virtuelle desktoppe, og ifølge Rasmus Sørensen er der en meget stor fordel ved virtuelle maskiner.

"Det er meget lettere at stille op. Du behøver ikke have en it-mand ud for at sætte et stik i en stikkontakt," siger Rasmus Sørensen.

Generationsskifte

Han fortæller, at Bankdata dog stadig forsøger at få endnu mere ud af virtualisering, og lige for tiden er virksomheden midt i et generationsskifte i forhold til den Citrix-platform, som Bankdata kører.

"Ud over øget driftsstabilitet regner vi med at få nye teknologiske muligheder," siger han.

Han forklarer, at den nye platform blandt andet skal gøre det muligt at streame applikationer:

Det betyder, at man kan køre for eksempel to versioner af Word samtidig. Men der er stadig problemer i forhold til de virtuelle miljøer, understreger Rasmus Sørensen.

Et af dem er manglende understøttelse af streamet video. Måske kan det være med til at sikre virtualisering en plads på næste års liste også.

Det er i hvert fald IDC's konklusion.

Analysehuset har i år vurderet, at der kan virtualiseres omkring tre gange så mange servere, som i dag.

Læs også om Topdanmarks syn på de vigtgste trends.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere