Artikel top billede

(Foto: Vuk Vukmirovic)

4G kommer nærmere med ny voice-standard

Omsætningen for IP Multimedia Subsystemer vil fordobles.

Computerworld News Service: LTE (Long Term Evolution)-netværk, bedre kendt som 4G, ser ud til at være kommet nærmere virkeligheden nu, hvor de store operatører er blevet enige om den såkaldte "One Voice Profile," som er en standard, der definerer en levedygtig løsning for voice over LTE.

LTE - ofte kaldet 4G, som efterfølgeren til de mobile 2G og 3G - har en teoretisk kapacitet på op til 100Mbit/s til download og 50Mbit/s til upload.

De fleste større amerikanske mobil-operatører har allerede offentliggjort planer om at ændre deres netværk til LTE.

Verdens første offentligt tilgængelige LTE-tjeneste blev åbnet i Stockholm og Oslo 14. december 2009 under navnet 4G.

Data er blevet set som den glamourøse nye spiller på banen for mobile tjenester, og LTE er op indtil nu blevet anset for at være en i høj grad data-centreret teknologi.

Indtil for nyligt har LTE ikke været særlig god håndtering af samtaler; men de fleste operatører henter stadig 70 procent af deres omsætning fra samtaler og sms-tjenester. Det har udgjort en stor forhindring for LTE.

Nu er en gruppe af operatører og fabrikanter - AT&T, Orange, Telefonica, TeliaSonera, Verizon, Vodafone, Alcatel-Lucent, Ericsson, Nokia Siemens Networks, Nokia, Samsung og Sony Ericsson - blevet enige om "One Voice Profile".

Ledende analytiker hos ABI Research Aditya Kaul mener, at det i sig selv vil få flere operatører til migrere til LTE, og at det vil resultere i en større adaption af IMS.

"IMS-leverandører som Ericsson, Nokia Siemens Networks og Alcatel-Lucent har ventet længe på det her," fortæller han.

"De har investeret rigtig mange penge i IMS, og trods forventningerne har de endnu ikke for alvor fået noget til gengæld. Nu vil One Voice, sammen med færdiggørelsen af Rich Communications Suite, kunne generere en vækst på markedet for IMS. IMS-leverandørerne fortæller allerede nu om en tydelig vækst i både efterspørgsel og salg."

"Der er dog endnu en forhindring for IMS: det er komplekst og dyrt. Kræfterne skal nu sættes ind på at simplificere løsningen og mindske udgifterne.

Omsætningen fra mobil IMS (IP Multimedia Subsystem)-salget forventes øget med mere end 100 procent over de næste fem år.

Der er blevet investeret omkring 45 milliarder kroner i IMS i løbet af 2009. Ifølge Aditya Kaul vil det beløb stige til omkring 92 milliarder i 2014.

Hvad vil være baggrunden for denne spektakulære vækst?
"IMS' succes vil hænge nøje sammen med brugen af LTE-netværk på verdensplan," fortæller Aditya Kaul.

"Det har alt sammen at gøre med den nyeste fremgang i standardiseringen af, hvordan voice-tjenester skal håndteres under LTE."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere