Artikel top billede

Så lang tid har de offentlige login-løsninger igen

Inden længe vil du kun kunne anvende NemID i det offentlige, da de øvrige login-løsninger lukkes og slukkes.

Nu er kommunerne, regionerne og staten klar med en køreplan for den nye digitale signatur, NemID.

Fra sommeren 2010 bliver de udstedt til danskerne, der kan bruge dem i deres netbank og på offentlige hjemmesider. Det sker efter flere forsinkelser.

Men fra sommeren 2010 får folk lidt over et halvt år til at vænne sig til at bruge løsningen, hvorefter det offentlige slukker og lukker for andre login-løsninger i form at brugernavn og password-koder som Skats TastSelv-kode.

Fra 1. marts 2011 bliver der nemlig ikke udstedt flere password-koder, og fra 1. august 2011 kan borgere alene logge på de offentlige myndigheders løsninger med NemID, oplyser Styregruppen for Tværoffentlige Samarbejder.

Myndighederne bag den nye køreplan er begejstret, og fremhæver fordelene ved kun en login-løsning.

"Samtidig sikrer køreplanen, at borgerne fremover kun behøver én nøgle - nemlig NemID - som adgang til både offentlige og private digitale services", siger vicedirektør Marie Munk fra IT- og Telestyrelsen.

Bag køreplanen står styregruppen med repræsentanter for regionerne, kommunerne og staten.

Omvæltninger ude i marken

En lang række af selvbetjeningsløsninger hører til ude hos kommunerne, og her ser man ligeledes frem mod efteråret 2011.

"De digitale løsninger skal gøres så attraktive og lette at benytte, at de er borgerens naturlige førstevalg. Det er vi kommet et vigtigt skridt videre mod nu", siger centerchef Jakob Aagaard Harder fra KL.

Og hos Skat skal mange brugere vænne sig til, at der kun er én login-løsning.

"Skats TastSelv-løsninger blev i 2009 brugt af 3,2 millioner danskere, og 20 procent af disse loggede på med digital signatur," siger kontorchef i SKAT Natascha Dexters.

Og hun forsikrer, at Skat vil følge overgangen til NemID nøje, så man er sikker på, at den nye digitale signatur lever op til forventningerne og brugerne tager NemID til sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere