Artikel top billede

It-budgetterne er sat fem år tilbage

It-budgetterne har haft en hård tid i 2009. Se her, om der er bedring på vej.

Computerworld News Service: It-budgetterne vil i store træk flade ud i 2010, hvor de vil stige med et globalt vægtet gennemsnit på 1,3 procent set i forhold til niveauet i 2009, da it-budgetterne faldt med 8,1 procent, konkluderer 2010-undersøgelsen af it-chefer fra Gartner Executive Programs (EXP).

2009 blev det mest udfordrende år for it-branchen, siden Gartner begyndte at foretage denne undersøgelse i 1999.

It-cheferne stod over for adskillige budgetnedskæringer, der tilsammen slettede fire års budgetforøgelser og efterlod dem med stort set de samme ressourcer som i 2005.

Selvom der er visse tegn på bedring i prognoserne for 2010, vil disse bedringer ikke annullere sidste års nedskæringer.

Denne globale spørgeundersøgelse af it-chefer er udført af Gartner EXP fra september til december 2009 og repræsenterer it-chefers budgetplanlægning fra denne periode.

"Leading in Times of Transition: The 2010 CIO Agenda" indeholder svar fra 1.586 it-chefer, der repræsenterer over 660 milliarder kroner fra de private og offentlige sektorers it-budgetter i 41 lande og 27 brancher.

Det mest udfordrende år af alle

"2009 var det mest udfordrende år for it-cheferne i de private og offentlige sektorer, da de stod over for adskillige budgetnedskæringer, udskudte udgiftspost og øget efterspørgsel på services med nedsatte ressourcer," siger Mark McDonald, der er group vice president og undersøgelsesleder for Gartner EXP.

"Dette ser ud til at ændre sig i 2010, idet økonomien går fra recession til bedring og organisationerne ændrer strategi fra sænkning af omkostningerne til værdiskabende produktivitet."

McDonald forklarer, at mens teknologierne går fra "tunge" ejer-drevne løsninger til "lettere" services, omdefinerer it-cheferne samtidig it fra udelukkende at handle om forvaltning af ressourcer til at tage ansvar for at skabe resultater.

Sådan kan du udnytte krisen til egen fordel

"Denne overgang giver organisationerne og it-afdelingerne chancen for at repositionere sig og for at udnytte de barske udbedrende skridt, der blev taget under recessionen," siger han.

"It-cheferne ser 2010 som en mulighed for at accelerere it'ens overgang fra en understøttende funktion til en strategisk kraft, der har fokus på innovation og konkurrencefordele. De har længtes efter dette skift i årevis, men det er først nu, de økonomiske, strategiske og teknologiske ændringer har gjort det muligt."

De forretningsmæssige forventninger er ved at ændre sig fra at have fokus på større omkostningsbaseret effektivitet til at opnå bedre resultater baseret på produktivitet i virksomheden og i it-afdelingen.

Disse produktivitetsgevinster vil komme fra kollaborative og innovative løsninger, der udnytter de nye "letvægts"-services-baserede og sociale medie-teknologier såsom virtualisering, cloud computing og web 2.0.

De vigtige ting for it-chefen

Denne overgang kan læses i it-chefernes 10 topprioriteter for 2010, hvor business intelligence, som de sidste fem år har ligget nummer et, nu er faldet til en femteplads.

Disse strategiske "letvægts"-teknologier er i stigende grad vigtige for it-chefen.

De kan levere de gevinster i forhold til kapacitet, formåen og besparelser, der skal til for at definere, source, skabe og udrulle de informations- og proces-intensive løsninger, der vil omforme informationsteknologien og dens fremtidige rolle.

Derudover kan de teknologier, som it-cheferne prioriterer højest i 2010, implementeres hurtigt og uden væsentlige opstartsomkostninger.

I stedet for at investere millioner af kroner for at høste fordele for millioner af kroner, kræver disse teknologier langt lavere førstegangsinvesteringer for at give de samme fordele.

"Hvis disse teknologier implementeres korrekt, skaber de muligheden for, at it'en kan ændre sin rolle og forbedre virksomhedens drift," siger McDonald.

"Asymmetriske teknologier såsom virtualisering, cloud computing og web 2.0 gør det muligt for virksomhederne at løsrive sig fra en tung investeringsmodel, der har begrænset it'ens fleksibilitet."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere