Artikel top billede

Normalt mødes Safari-brugere af dette syn. Fremover kan der komme til at stå Bing i søgefeltet i stedet. Foto: Apple

Knas i parforholdet: Dropper Apple Google helt?

Stigende konkurrence med Google kan få Apple til at gå i seng med Microsoft.

Et uventet partnerskab kan være under opsejling i Silicon Valley.

Det stadigt mere intense kapløb mellem Google og Apple kan nemlig få iPhone-producenten til at droppe søgegiganten til fordel for Microsofts store søge-satsning, Bing.

Det vurderer kilder med kendskab til Apples strategi over for Businessweek.com.

Mere præcist drejer det sig om, at Bing skulle blive den nye standard-søgemaskine i browseren Safari - og måske vigtigst i iPhone.

Google på farlig kurs

Et træk, der i ét hug kunne styrke Microsofts position på det stadigt mere lukrative marked for mobilsøgninger og mobilannoncering.

Indtil videre er det kun spekulation, men skulle det ske, at Apple dumper Google til fordel for Microsofts Bing, kan det blive grimt for søgegiganten fra Mountain View. Det vurderer i hvert fald Anders Elbak fra analysehuset IDC.

"Det er en risikofyldt vej at gå at slås for meget med dem, der dominerer på den platform," siger han kort og uddyber:

"Apple er en af de partnere, det er rigtig farligt at komme op at slås med. Hvis Apple begynder at bruge nogle andre på iPhone, så kan Google godt få problemer med at fastholde en stærk position," siger han og fremhæver iPhonens fremtrædende rolle som mobil internetbrowser.

Google i farligt annonce-gamble

Han påpeger, at det netop er det på mobile platform, at meget af væksten og en stor del af omsætningen fremover vil ligge.

En vækst, som Google nu måske kan have spillet hasard med i den øgede konkurrence med Apple - især efter lanceringen af selskabets egen smartphone, Nexus One.

"Hvis Apple dumper Google, viser det, at Google måske er gået et skridt for langt i konkurrencen med en af sine samarbejdspartnere," siger Anders Elbak.

"Det er ikke småting, hvis Apple skifter. Google lever i høj grad af annoncekroner, så hvis Bing blive mobil-søgemaskine nummer 1 på grund af iPhone, så vil mange annoncekroner gå den vej i stedet for til Google," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere