Artikel top billede

Softwareopdateringer sendes gennem skyen

Global it-virksomhed vil anvende Microsofts cloud-platform Azure til at opdatere og vedligeholde it-infrastruktur

Står det til Siemens IT Solutions og Services, vil softwareopgraderinger og nye programversioner fremover blive leveret fra Microsofts sky, Azure-platformen.

Senere hen planlægger Siemens IT Solutions og Services med, at driftsovervågning også kommer til at foregå via Azure-platformen.

Det er i kraft af Siemens' globale samarbejde med Microsoft, at den tyske virksomhed nu er i stand til at levere softwaredistribution til klienter og servere via skyen.

"Hver gang Microsoft kommer med et nyt system, så deltager vi altid i de tidlige beta-programmer for at lære teknologien at kende og for at kunne udnytte teknologien til vores egen og vores kunders fordel. I første omgang har vi udviklet en løsning til softwaredistribution ved hjælp af Windows Azure-platform," beretter Pelle Kokholm Andersen, product offering manager fra Siemens IT Solutions og Services.

Agent kontakter skyen

Siemens har udviklet en agent i form af en kodestump, der ligger på en server eller klient.

"Agenterne får information om, at der er nye patches til dem, og de kontakter så skyen med de credentials, de har, og så får de opdateret den vej igennem," siger Pelle Kokholm Andersen.

Opdateringerne strækker sig fra patches til nye applikationer.

Besparelser kommer kunder til gode

Ved at anvende Azure-platformen slipper Siemens for at have en masse hardware i form af servere og storage stående. Derved kan Siemens spare på sine omkostninger og de besparelser vil også komme Siemens kunder til gode.

"Vi slipper for at have en kæmpestor infrastruktur kørende med masser af servere, diskkapacitet og lignende stående hos os selv. Vi benytter i stedet for det, som Microsoft stiller til rådighed i skyen," forklarer Pelle Kokholm Andersen.

På Azure-platformen afregnes efter, hvor mange ressourcer som CPU-kraft og storage man bruger, og her er der penge at spare for Siemens i stedet for at virksomheden investerer i sine egne servere og storage dedikeret til softwaredistribution. De kan i lange perioder stå mere eller mindre ubrugte hen.

Store danske kunder på vej

"Når der ikke skal sendes store patches ud, så køber vi ikke så meget storageplads. Når der er brug for mere i forbindelse med store opdateringer, så køber vi mere storageplads på azure," siger Pelle Kokholm Andersen og fortsætter:

"Vi betaler for det, vi bruger. Det bliver billigere for os og dermed også for kunden."

Der er dog ikke fastlagt nogen klar prisstruktur endnu, så Pelle Kokholm Andersen kan ikke sige hvor meget den enkelte kunde hos Siemens IT Solutions og Services kan spare på den nye form for softwaredistribution.

Én kunde indtil videre

Det er stadig en meget ny løsning, så indtil videre er der kun én kunde, der anvender Microsoft-skyen til softwaredistribution. Der er tale om en tysk kunde.

Ifølge Pelle Kokholm Andersen er man i Danmark i gang med at præsentere løsningen for en række store danske driftskunder som Novozymes og Banedanmark.

"Vi er i gang med at tale med de store kunder om det her. Det tager nok et halvt års tid, inden den første kunde er klar. Der er som regel en lang testperiode og indkøringsfase," siger Pelle Kokholm Andersen.

Løsningen skal også anvendes internt i Siemens, der med omkring 400.000 ansatte verden over forventer at kunne spare en del på sky-distributionen.

Næste skridt er driftsovervågning via skyen

Softwaredistributionen vil senere blive suppleret med en løsning til driftsovervågning af servere og klienter via skyen.

"Andet niveau er at udvide det her med mere funktionalitet. Software-distribution er jo ikke nok, når man hoster kunder, som vi gør. En anden stor del er overvågning. Planen er, at i stedet for at have en masse servere rundt omkring til at overvåge, så vil vi bruge Azure, så servere og arbejdspladser rapporterer overvågningsinformation ind i skyen," siger Pelle Kokholm Andersen.

Den funktionalitet kører i en intern testfase hos Siemens - primært i Tyskland og Østrig. Udviklerne af sky-systemerne sidder i Siemens udviklingscenter i Østrig.

Pelle Kokholm Andersen forventer, at Siemens vil begynde at tale med de første kunder om overvågningsløsningen til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere