Formand for Dansk IT, Klaus Kvorning, ser udnævnelsen af Charlotte Sahl-Madsen (K) som et "spændende valg som videnskabsminister. Foto: Torben Klint.

Dansk IT: Action er livsvigtig for videnskabsminister

Dansk IT hilser den nye videnskabsminister velkommen, men ønsker handling med det samme, hvis Danmark ikke skal miste it-førertrøjen.

Interesseorganisationen Dansk IT stiller sig op i rækken af politiske, offentlige og flere erhvervsspillere, der hilser den nye videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) velkommen til Christiansborg.

Formand for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, mener, at Charlotte Sahl-Madsen er et "spændende valg", fordi hun kommer fra en baggrund hos Danfoss og ikke mindst i kraft af sin tilknytning til det innovative Danfoss Universe-miljø.

"Hos Dansk IT opfatter vi jo it som teknologi, der i meget høj grad kan medvirke til innovation. Derfor bliver det spændende at se, hvad hun (Charlotte Sahl-Madsen, red.) har at byde ind med," udtaler Klaus Kvorning Hansen til Computerworld.

Han forklarer, at han ikke selv kender Charlotte Sahl-Madsen, men Dansk IT's sekretariat har været i kontakt med hende i forbindelse med organisationens 50 års jubilæum og indsamling til OLPC'en.

Uprøvet på Christiansborg
Charlotte Sahl-Madsen er et uprøvet kort på Christiansborgs mange gange, hvor et solidt netværk er en bydende nødvendighed for at opnå politiske resultater.

Derfor ser Klaus Kvorning Hansen også med spænding frem mod Charlotte Sahl-Madsens daglige arbejde i Folketinget, hvor hendes synspunkter indtil videre er ganske ukendte for de fleste.

"It skal jo helst gå på tværs af forskellige ressortområder og ministerier, og derfor bliver det en stor udfordring for en, der ikke har prøvet kræfter med det politiske liv før. Omvendt kan hun jo også starte på en frisk, og det kan blive en stor fordel," siger Klaus Kvorning Hansen.

Han peger på, at eksempelvis Højhastighedskomiteens rapport fra januar netop viser, at rigtig mange områder ikke kan løses i Videnskabsministeriet alene.

Handlingsplanen er klar
Klaus Kvorning Hansen mener, at Charlotte Sahl-Madsen arbejdsopgaver i grove træk allerede ligger klar på tegnebordet, hvis man eksempelvis gennemlæser Højhastighedskomiteens rapport.

"Mange af den nye ministers it-problemstillinger er på ingen måder nye, men de kræver handling for at blive løst," siger Klaus Kvorning Hansen.

"Og det haster, fordi Danmark er ved at miste den førerposition inden for it-udvikling. Derfor håber vi Charlotte Sahl-Madsen kommer godt i gang, og vi vil naturligvis gerne hjælpe hende til det," lyder det fra Klaus Kvorning Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.