Artikel top billede

Foto: KLM

Gigantisk luftfartsselskab flyver ind i Google-skyen

Et af Europas største flyselskaber hopper på cloud-trenden og sender Microsoft og IBM på porten til fordel for den professionelle udgave af Google Apps.

Europas næststørste flyselskab, KLM, der er en del af fusionen mellem Air France-KLM, er fløjet op i skyen ved at hoppe på betalingsproduktet Google Apps Premier Edition.

Det betyder, at en blandet skare på i alt 11.200 piloter, stewardesser og stewarder nu skal til at logge ind på Gmail-konti, når de skal læse arbejdsmail. Overflytningen til Googles online-kontorunivers betyder samtidig, at KLM's kabinepersonale har adgang til blandt andet Google Docs og Google Calender via deres nye mailkonto.

KLM oplyser i en pressemeddelelse, at de ansatte allerede i stor stil var bekendt med Googles produkter som almindelige forbrugere. Derfor har overflytningen til søgemaskinens webmail ikke betydet den store træning og tilvænning.

Tidligere brugte KLM's kabinepersonale både Microsofts Outlook og Lotus Notes fra IBM, skriver det franske nyhedssites Le Journal du Net.

Gmail-ordningen har kørt siden starten af februar.

Danske virksomheder er klar til Gmail

Det hollandske flyselskab flyver dermed i halen på flere virksomheder, der først og fremmest har skiftet Microsofts Outlook ud med Googles supportede kontorpakke-løsning til erhvervslivet.

Blandt andre er knap 3.000 medarbejdere i Berlingske-koncernen i gang med at hoppe over på Googles kontorpakke, hvilket også er tilfældet for flere og flere mindre danske virksomheder.

Kommunernes Landsforening (KL) har sammen med IT- og Telestyrelsen også sendt et kærligt blik i retning af Google Apps, hvor kommunerne ifølge de første beregninger kan spare en halv milliard kroner, hvis landets kommunale medarbejdere tager springet fra deres nuværende mail-klient til Gmail.

Flere eksperter fremhæver dog, at den største udfordring med at gå til den cloudbaserede mailløsning fra Google er integrationen med virksomhedernes andre systemer, som i dag kører op mod fortrinsvis Microsofts Exchange- og IBM's Domino-servere.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere