Banedanmark tager første skridt mod skyen

Projekt-føljeton: Banedanmark tager de første skridt mod at lægge et populært system op i skyen. Læs om de første møder, hvor den overordnede arkitektur lægges fast.

I midten af februar kunne Computerworld berette om, at Banedanmark planlægger at lægge sit trafikinformations-system op i skyen.

Nu er første skridt i processen taget.

Tirsdag og onsdag i forrige uge mødtes repræsentanter fra Banedanmark og Microsoft til en to-dages arkitektur-design session.

Nuværende system og bruger-scenarier
På første dag blev Banedanmarks eksisterende system gennemgået. Det viste sig blandt andet under gennemgangen af den eksisterende arkitektur, at Oracle-databasen RDS er det centrale punkt i den eksisterende løsning. Her ligger foruden data om togtrafikken også en del forretningslogik i form af stored procedures.

På førstedagen blev der også identificeret fire forskellige brugs-scenarier:

• Passagerer (adgang via pc eller smartphone).
• Institutioner eller organisationer med storskærme i lobbyer, konferencerum, venteværelser og lignende.
• Trafiknyhederne (radio, tv osv.).
• Bots - screenscraping af systemdata til anvendelse i andre applikationer.

Regnefejl giver midlertidig krise
På andendagen blev den eksisterende arkitektur mappet til Windows Azure-platformen, og der blev givet et overslag på prisen for en Azure-løsning. Endelig blev en række punkter identificeret til nærmere undersøgelse i et efterfølgende proof-of-concept (PoC) forløb.

På baggrund af Banedanmarks oplysninger og Microsofts foreløbige arkitektur fremkom Microsoft med et prisoverslag på driften af trafikinformationssystemet på Azure.

En overgang så det ud til, at projektet ville strande på en alt for høj pris. Det skabte et vist postyr; hverken Microsoft eller Banedanmark kunne forstå, at prisen ville blive så høj.

Det viste sig dog, at den høje pris skyldtes en simpel regnefejl.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.