Artikel top billede

Nu vil EU kortlægge radiospektrets fremtid

Hvordan genbruger man de gamle analoge tv-frekvenser til mobilt bredbånd? Spørgsmålet er et af emnerne, når EU-Kommissionen holder offentlig høring om radiospektrets fremtid.

Computerworld News Service: Europa-Kommssionen og Europa-Parlamentet vil holde en offentlig høring 22. og 23. marts om Europas fremtidige brug af radiospektret, der på grund af den eksplosive vækst i mobilt bredbånd er blevet en overordentlig populær vare.

Deltagerne ved spektrum-mødet vil blive taget imod af den nyligt udnævnte EU-kommissær for Digital Agenda, Neelie Kroes. Listen over talere inkluderer teknologidirektør for Telefónica, Vicente San Miguel Maza, og direktør for offentlige anliggender hos Vodafone, Richard Feasey.

Mødet vil ifølge en pressemeddelelse være åbent for input fra offentligheden.

Et af de vigtigste emner vil være genbrug af de gamle, analoge tv-frekvenser til mobilt bredbånd, mener den svenske EU-parlamentariker Gunnar Hökmark, som deltager i mødet. Hvordan dette spektrum håndteres, er det mest strategiske spørgsmål for telesektoren og for it-sektoren generelt, da det gøre det muligt for teleoperatørerne at tilbyde bredbånd i landlige områder, påpeger Hökmark.

Frekvenser under en gigahertz, der også kaldes den digitale dividende, kan give dækning over store afstande og er ifølge GSM Association derfor velegnet til at tilbyde bredbånd i landlige områder.

"Der er ingen tvivl om, at det mobile bredbånd er den mest omkostningseffektive måde at levere bredbåndsforbindelser til landlige områder på," siger Mark Newman, der er analysedirektør hos Informa Telecoms and Media.

Udkast klar til sommer

Europa har tabt føringen inden for mobility til Nordamerika og Asien, men hvis Europa-Kommissionen indtager en stærkere position på mobilt bredbånd til landlige områder, kan EU genvinde noget af denne tabte føring, siger Newman.

Den lange rækkevidde for de lavere frekvenser er en velsignelse for abonnenter i landlige områder. Men de forskellige lande er nødt til at handle i fællesskab, for det vil ikke fungere, hvis et land fortsat sender tv-signaler fra store tårne, og en teleoperatør i et naboland begynder at tilbyde mobilt bredbånd i det samme spektrum, advarer Mats Nilsson, der er vice president og direktør for public affairs hos Ericsson.

Europa-Kommissionen har allerede anbefalet EU's medlemslande at bruge frekvenserne 790 til 862 megahertz til mobilt bredbånd, oplyser han.

Kommissionen har dog ikke udspecificeret, hvornår tv-signalerne skal slukkes, hvilket kan føre til problemer med interferens. Det er dog bedre end ingenting, mener Mats Nilsson, som tilføjer, at også behovet for flere frekvenser vil blive rejst som emne ved mødet.

De, der ikke kan deltage, kan alligevel blive hørt ved at indsende deres kommentarer til infso-b4@ec.europa.eu før 9. april med en henvisning til "Public Consultation Radio Spectrum Policy Programme".

Der vil blive taget hensyn til alle perspektiver, når kommissionen laver det nye udkast, som vil blive præsenteret for Europa-parlamentet og Europarådet i juni eller juli, fortæller Jonathan Todd, der er talsmand for Kroes.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere