Artikel top billede

Endnu en onlinebutik har åbnet for kasseapparaterne, denne gang er det Google, der sælger cloud-baserede applikationer til virksomheder.

Google åbner onlinebutik til cloud-apps

Google Apps Marketplace skal hjælpe virksomheden til at få større fodfæste i erhvervslivet.

Computerworld News Service: Google har løftet sløret for en onlinebutik, hvor brugere kan købe cloud-baserede applikationer, der er designet til at fungere sammen med Googles egne apps.

Google Apps Marketplace er nu live med 50 applikationer, der er tilgængelige fra tredjepartsleverandører, fortæller Chris Vander Mey, der er seniorproduktchef hos Google.

Han bemærker også, at virksomheden fejrer en milepæl - 25 millioner brugere og to millioner virksomheder bruger nu Google Apps, som inkluderer virksomhedens populære webmail, Gmail, og Google Kalender.

"Det vi fandt ud af, når vi snakkede med disse kunder, var, at de efterspurgte flere applikationer," fortæller Chris Vander Mey.

"De vil have en specifik app til en specifik vertikal... Det vil vi gerne hjælpe med, men en af udfordringerne har været, at der kommer mere besvær, i takt med at antallet af apps stiger. Disse apps fungerer ikke naturligt sammen. De er nødt til at dele deres data, og det gør de ikke som standard."

Han tilføjer dog, at de cloud-baserede applikationer, der sælges i den nye onlinebutik, er specifikt designet til at fungere sammen med Googles egne applikationer, hvilket bør gøre integrationen meget nemmere.

Spiller på apps-manien

Det er et fornuftigt tiltag for en virksomhed, der har forsøgt at skifte fra en forbruger-orienteret til en mere erhvervs-orienteret kurs. Google har i flere måneder været i gang med at markedsføre sine applikationer til erhvervslivet.

"Dette tiltag fremmer ikke blot Google Apps' profil overfor både erhverv og individuelle brugere, det spiller også på den såkaldte app-mani, der har ført platforme som iPhone og andre enheder frem i lyset," påpeger Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group.

"Med sin egen app-store tilbyder Google nu et butiksvindue, hvor udviklerne kan fremvise og sælge deres varer til et stort publikum. Med den store interesse fra udviklerne er der en chance for, at nogen vil skabe en 'must have'-app, der er brugbar eller sjov nok til at fange brugernes opmærksomhed og på den måde konvertere flere af dem til Googles platform," forklarer han.

Chris Vander Mey bemærker, at partnere bliver en nøglefaktor i væksten af Googles erhvervsmæssige forretningsområde.

"Disse tredjepartsleverandører udvider vores rækkevidde i forhold til at være i stand til at hjælpe virksomheder til at drive deres forretninger i skyen," siger han.

"Hvis man har brug for lønstyring, regnskabsstyring eller billedhåndtering, kan man komme til vores partnere. Vi vil hjælpe hinanden til at vokse og blive til et rigt økosystem."

Af tredjepartsudviklede applikationer på Google Apps Marketplace, kan nævnes Intuit Inc.'s online-lønstyring, Manymoons projektstyring og Mailchimps e-nyhedsbrevsstyring.

David Glazer, der er udviklingschef hos Google, bemærker, at virksomheden vil få 20 procent af omsætningen fra alle salg fra den nye onlinebutik.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere