Artikel top billede

Iran hacker oppositionens websites

Den iranske regering hævder, at de hackede websites var tilknyttet spionage-netværk fra USA.

Computerworld News Service: Irans Islamiske Revolutionære Garde har hacket 29 websites, der er tilknyttet spionage-netværk fra USA, rapporterer Irans halvstatslige nyhedsbureau Fars.

"De hackede websites handlede imod Irans nationale sikkerhed under dække af menneskerettigheds-aktiviteter," rapporterer nyhedsbureauet Fars, som dog ikke giver yderligere detaljer om angrebet.

De 29 websites identificeres i en udtalelse (på farsi), der er udgivet på et website, der drives af den Revolutionære Garde.

Nettet er det nye våben

Internettet har været meget brugt af iranske oppositionsgrupper, som anfægter resultaterne af sidste års valg i Iran, til at organisere demonstrationer og dele information om protester og arrestationer.

Den revolutionære Garde er en militærorganisation, der blev stiftet efter den iranske revolution i 1979. Garden inkluderer både konventionel hær, flåde, luftvåben og efterretningstjeneste samt den paramilitære Basij-enhed og forskellige forretningsenheder.

Flere af de hackede domænenavne på nyhedsbureauet Fars' liste peger på det samme website, hra-iran.org, som nu blot viser en kort meddelelse: "Dette website er midlertidigt utilgængeligt, forsøg venligst igen senere."

Andre af domænenavnene fører til andre websites, der også er nede.

Googles cachede versioner af hra-iran.org viser, at websitet blev drevet af en gruppe ved navn Human Rights Activists in Iran (HRAI). Af information, der tidligere var tilgængelig på websitet, kan fremhæves en rapport om 400 iranske oppositions-demonstranter, der blev arresteret 4. november 2009 på den iranske helligdag, der markerer årsdagen for magtovertagelsen af den amerikanske ambassade i Teheran i 1979.

Det står ikke klart, om HRAI har forbindelser til amerikanske efterretningstjenester, eller om dette blot er noget, som Fars-artiklen hævder på grund af menneskerettighedsorganisationens tydelige sympati for oppositions-demonstranter. Ingen af de hackede websites bliver i Fars-artiklen forbundet til nogen specifik statslig organisation fra USA.

Artikel fra Fars er offentliggjort en dag efter, at Irans officielle nyhedsbureau, Den Islamiske Republiks Nyhedsbureau, rapporterede om, at den iranske regering havde afbrudt adskillige "USA-støttede netværk til cyberkrigsførelse" og arresteret 30 mennesker.

Disse netværk er ifølge det officielle nyhedsbureau finansieret ud af de godt to milliarder kroner, der er allokeret til den amerikanske efterretningstjeneste CIA til at destabilisere Iran, og trækker på oppositionsgrupper heriblandt grupper, der er loyale over for den afsatte iranske shah.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere