Artikel top billede

Direktør for IBM Danmarks hardware-divison, Peter Sommer, kan ikke genkende billedet af, at IBM's kunder er på vej til at migrere væk fra mainframe-platformen.

IBM: Derfor er der grøde i mainframe-markedet

IBM mener ikke, at selskabets mainframe-kunder flygter fra platformen. Grunden til, at der er grøde i markedet, er en helt anden, mener selskabet.

"Vores kunder shopper it, akkurat som man shopper i et supermarked. Hvis vi ikke er konkurrencedygtige, så kan vi ikke overleve i et gennemsigtigt marked. It er i dag kapacitet, og det er en forbrugsvare," siger Peter Sommer, IBM Danmarks direktør for hardware-divisionen.

Han kan ikke genkende et billede af, at IBM's kunder er på vej til at migrere væk fra mainframe-platformen, som der bliver tegnet her.

"Men vi provokerer løbende vores kunder, der måske har valgt platform for en årrække siden, til at overveje, om de stadig har den rigtige platform. Det vigtige her er at få alle parametre med i den beregning. Vi oplever, at der er en del useriøse bud på, hvordan man skal sætte det regnestykke sammen," siger han.

Uanset platform er IBM leveringsdygtig.

"Det smukke ved at arbejde i IBM's hardware-division er, at vi har flere heste at spille på. Vi har et glimrende samarbejde med Microsoft om vores forretning på x86-markedet. Ifølge IDC-tallene fra 2009 har vi 48-49 procent af Unix-markedet. Vi er vokset 150 procent på Linux som operativsystem på mainframe de seneste to år. Alt i alt er mainframen blot én af de tre hardware-platforme, vi tilbyder kunderne," siger IBM-chefen.

Mainframe og ny teknologi

Mainframen er vokset ud af den finansielle verden. Den er designet til banker og forsikringsselskaber med de ekstreme krav til oppetid og tilgængelighed, som branchen har. Platformen opfattes af nogle som tung, dyr og utilnærmelig.

Der hersker en del fejlagtige opfattelser af mainframen, mener Peter Sommer.

"Vi oplever mange myter om mainframen, så vi har oprettet et lille Mythbuster-team. Vi oplever ofte, at folk blander ting sammen om, hvordan mainframen egentlig fungerer. For eksempel er tilvæksten af nye applikationer ret høj. Moderne teknologier inden for web, så som Java, kører med stor succes på mainframen."

Finanssektoren har altid sværget til mainframens sikkerhed og oppetid.

"Men kunder har forskellige behov, og de skal vælge den platform, der passer dem bedst. Vi er ikke monopolistiske. Med bredden i vores portefølje og fornuftige markedsposition inden for alle segmenter, føler vi, at vi har friheden til at råde kunderne til at køre på den platform, hvor de har færrest omkostninger," siger Peter Sommer.

Han er med egne ord super optimistisk, hvad angår mainframens fremtid.

"Cloud computing er for alvor ved at få fat i markedet, og mainframe-platformen er perfekt til cloud," siger Peter Sommer.

MIPS bestemmer prisen

Omkostninger til at drive en hvilken som helst platform afhænger af, hvilke behov virksomheden har.

Ligesom inden for forsikringsverdenen, hvor præmien afhænger af, hvilken type forsikring man har brug for, bestemmes prisen på it-driften af, hvor højt et serviceniveau, man har brug for.

"For eksempel ville man typisk fravælge kaskoforsikring på en gammel bil. Det er det samme med it. De service-levels, kunderne har, hænger sammen med deres behov for, hvor hurtigt de skal kunne komme op efter et nedbrud, og hvor hurtigt de skal kunne genskabe data. Hvor gamle må data være? Er det ok, at de er en time eller en dag gamle?," siger Peter Sommer.

MIPS-prisen sættes efter det gode gamle markedsøkonomiske princip om udbud og efterspørgsel.

"Vi tilbyder en vare, kunden har et behov, og det afgør prisen," siger Peter Sommer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere