Artikel top billede

Salget af pc'er eksploderer oven på finanskrisen

Der har aldrig været så mange computerkunder som nu. Pc-markedet har efter et kort dyk i 2009 rejst sig med stil. En af verdens største leverandører kan notere en vækst på 60 procent.

Pc-markedet vejrer for alvor morgenluft.

De seneste opgørelser fra talknuserne hos Gartner og IDC viser, at pc-markedet ikke bare er i vækst, men også er eksploderet i det første kvartal af 2010.

Analytikerne hos IDC siger, at pc-markedet på verdensbasis er vokset med 24,2 procent og Gartner hævder, at det globale computermarked er steget med 27,4 procent.

Godt nok kommer tallene ovenpå det økonomiske annus horribilis 2009, hvor pc-branchen måtte lide den tort at se et fald på 7,1 procent i pc-salget i det første kvartal.

Men sammenlignet med IDC-tallene fra samme periode i 2008 (vækst: 14,6 procent), i 2007 (vækst: 10,9 procent) og 2006 (vækst: 12,9 procent), så er det meget længe siden, at pc-markedet er skudt så kraftigt i vejret.

Ingen større end HP

Senest har Intels kvartalregnskab været med til at sprede forårsstemning i it-branchen. Og analytikerne fra IDC og Gartner peger på, at pc-markedets succes i høj grad afhænger af, at især forbrugerne er begyndt at spendere pc-penge igen.

IDC peger helt konkret på notebooks, smartbooks og andre bærbare computere som de helt store årsager til, at pc-markedet kan trække vejret med armene over hovedet igen.

Især Lenovo kan juble, efter selskabet kan konstatere en vækst på 58,3 procent på verdensplan ifølge IDC.

På det internationale pc-marked bevarer HP sin førertrøje med en verdensomspændende markedsandel på 19,7 procent, og selskabet kan notere en fremgang på 19,9 procent sammenlignet med første kvartal 2009.

Over en halv milliard pc-salg

IDC spår oven i købet, at festen fortsætter de næste mange år.

Analysehuset forventer, at de omkring 296 millioner solgte pc'er i 2009, vil være steget til et salg på over en halv milliard i 2014 på verdensplan. Her er det især de bærbare pc'er, der trækker det tunge læs.

Således forudsiger IDC, at det nuværende salg af bærbare computere på 168,8 millioner vil være steget til 398,1 millioner enheder i 2014 - en stigning på 235 procent inden for de næste fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere