Artikel top billede

Koncerndirektør Carsten Dilling fra TDC mener, at teleselskabet i næste måned står med landets stærkeste mobilnet. Foto: Simon Knudsen. (Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC: Vi overtager tronen for mobilt bredbånd fra 3

I næste måned skruer TDC op for hastighederne i sit mobilt bredbånds-net og overtager dermed landets førertrøje, lyder det fra teleselskabet.

Mobilselskabet 3 er i branchen kendt som selskabet, der har det bedste netværk til at levere mobilt bredbånd. Men den position mister selskabet i næste måned, vurderer Carsten Dilling, der er koncerndirektør i TDC.

Han fremhæver nogle netværks-test, som TDC har udført på det seneste.

"De viser, at vi har løftet os og præsterer væsentligt bedre end både Telenor og Telia, og vi er helt på linje med 3. Derfor slår vi til nu og gør 3 til en flot nummer to i det her marked," siger Carsten Dilling.

TDC udruller i næste måned 21 megabit-mobilt bredbånd i København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Kolding. Flere andre byer og trafikerede områder såsom banestrækninger vil følge efter i løbet af året med samme hastighed.

3 har meldt ud, at de ved årets udgang rent teoretisk har 42 megabit i dele af deres netværk, og I vil tilbyde 21 megabit. På den måde har 3 vel stadig et forspring, har de ikke?

"Man skal passe på med de her claims, for det er nemt nok at sætte det op på to master, og så kan man sige, at man kører med 21 eller 42 megabit. Her er der tale om at give kunderne en konsistent brugeroplevelse og gøre det med en massiv udrulning, og det er det, som vi gør nu. Allerede inden udgangen af maj vil vores 85 nøgle-sites køre 21 megabit i de seks store byer, og så vil vi resten af året skalere væsentligt op på dækningen, så langt de største bysamfund har fuld dækning," svarer Carsten Dilling.

Våbenkapløb er i gang

Mobiloperatøren 3 oplyste i januar, at selskabet havde planer om en kraftig forøgelse af tophastigheden i sit mobile bredbåndsnet.

"Her i Danmark er vi klar med 42 megabit per sekund i dele af vores netværk i slutningen af året. Næste skridt bliver så 84 megabit i sekundet, men der kan vi ikke sætte en dato på endnu," fortalte 3's kommunikationschef, Stine Green Paulsen.

TDC vil dog bestræbe sig på at nå 42-milepælen før 3, melder Carsten Dilling.

"Lad os nu se, om de kommer før os med 42 megabit, og hvor mange sites de ruller det ud på. Den konkurrence er jeg klar til at gå ind i," siger han.

Hovedfjenderne bygger ud

Ifølge Carsten Dilling kan det hele gå hurtigt nu, fordi alt det fysiske er på plads. Det gælder fiberen mellem mobilmaster og selve fiber-skelettet i TDC's infrastruktur såvel som masterne.

"Vi har bygget så massivt ud sammen med Ericsson i hele 2009, og vi har gjort os klar til det her, hvor vi nu skal lave software-opgraderinger for at hæve hastigheden. Vi skal ikke sætte nyt udstyr op, så det store lange seje træk er det, som vi har været igennem i 2009 og ind i 2010, hvor vi har arbejdet på at gøre vores sites fysisk klar samt få ført fiber frem til de her sites, der skal trække den mobile datatrafik," forklarer koncerndirektøren.

En af de konkurrenter, som ifølge Carsten Dilling halser efter TDC, er Telia. Herfra lyder det, at selskabet er i fuld gang med at udbygge nettet.

"Over de sidste tre måneder har Telias 3G-netudvikling vist sig til at være særdeles stærkt, og Telia foretager fortsat investering med Danmarks hurtigste udrulning, og vi har store ambitioner for fremtidens 4G-mobilnet," siger teknisk direktør, Henrik Juel Nielsen, fra Telia.

Analytiker: TDC har sandsynligvis det bedste net
Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult mener, at det er svært at udpege et teleselskab som havende det bedste net.

"Historisk set har man sagt, at 3 har det bedste net, men det, der tæller, er hvilket selskab, der har det bedste net, hvor man bor eller bevæger sig. Derfor er det en sandhed med modifikationer, når man siger, at et selskab har det bedste net," forklarer John Strand.

Han vurderer, at TDC har den bredeste dækning med 3G, som understøtter mobilt bredbånd, og derfor kan der argumenteres for, at selskabet har det bedste net.

"Der, hvor TDC måske differentierer sig i forhold til 3, er at de har 3G-dækning i en større del af landet, end 3 har. Derfor kan man sige, at der er større sandsynlighed for, at TDC har det bedste net, hvor folk færdes, men det er ikke det samme, som at de har det bedste net, hvor man er," fortæller John Strand.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra 3 og Telenor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere