Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Oracle lukker Java-sårbarhed efter angreb

En 0-dags-sårbarhed i Java er blevet brugt til såkaldte drive-by downloads.

Computerworld News Service: En uge efter en kritisk sårbarhed blev offentliggjort, har Oracle nu rettet en fejl i sin virtuelle maskine i Java, der kunne udnyttes til at snige malware ind på din computer.

I sidste uge oplyste sikkerhedsleverandøren AVG Technologies at have iagttaget denne fejl blive udnyttet i et reelt angreb.

Oracle udgav opdateringen til Java SE 6 version 20 torsdag morgen. Denne opdatering retter tre sikkerhedsfejl i Java heriblandt den sårbarhed, der blev udnyttet i AVG Technologies' angreb, som blev offentliggjort i sidste uge af Google-analytiker Tavis Ormandy.

Sårbarheden rammer Windows-udgaven af Java 6 version 10 eller senere, oplyser Ormandy i en [url=http://seclists.org/fulldisclosure/2010/Apr/119]fuld beskrivelse af problemet[url], der i sidste uge blev offentliggjort på et sikkerhedsforum.

Her fortæller han, at Oracles Java-team i første omgang havde spist ham af med, at sårbarheden ikke var alvorlig nok til at fordre en hasteopdatering - den næste sikkerhedsopdatering af Java er planlagt til juli - men Oracle har tilsyneladende ændret mening, efter hackere faktisk er begyndt at udnytte sårbarheden.

En talskvinde fra Oracle svarede ikke umiddelbart på en henvendelse torsdag om at kommentere på sagen.

Sårbarheden, der blev offentliggjort af Ormandy, ligger i, hvordan Javas Web Start-komponent lader brugerne køre applikationer fra en url. En hacker kan anmode den virtuelle maskine om at installere et Java-bibliotek med skadelig kode, som derefter kan bruges til at køre malware fra computeren.

Tidligere på ugen rapporterede AVG Technologies om, at websitet Songlyrics.com var blevet hacket og omdirigerede dets besøgende til en russisk server, der udførte præcist et sådant angreb.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere