Artikel top billede

Administrerende direktør Morten Christiansen fra 3 er overbevist om, at hans selskab har førertrøjen på inden for mobilt bredbånd. Foto: 3.

3-topchef: Vores mobilnet er fortsat foran TDC-nettet

TDC har stadig et godt stykke vej igen, inden selskabet overhaler 3, mener 3's topchef, Morten Christiansen.

I næste måned passerer TDC forbi teleselskabet 3 som den mobiloperatør, der har det bedste mobilnet i Danmark. Sådan lyder det i dag fra TDC's koncerndirektør Carsten Dilling, men han er galt på den, lyder det fra 3.

3 skriver i en pressemeddelelse, at Carsten Dilling ikke har "gjort sit hjemmearbejde", når han kommer med den melding.

TDC skruer op for hastighederne til 21 megabit i København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Kolding i næste måned.

"Allerede i juni 2009 skruede 3 som en af verdens første mobiloperatører hastigheden op til 21 megabit per sekund i København og Århus, og i januar havde vi afsluttet opgraderingen til 21 megabit i 97 procent af vores netværk. Det har vi annonceret før, og det kan Carsten Dilling også læse på vores hjemmeside," udtaler administrerende direktør Morten Christiansen fra 3.

3 var først med mobilt bredbånd

Morten Christiansens teleselskab var det første, der for alvor skød gang i det mobile bredbånd. Det skete 22. januar 2007, da selskabet udsendte en pressemeddelelse med overskriften "Nu får danskerne ægte mobilt bredbånd hos 3". Selskabet havde udrullet et såkaldt Turbo 3G-mobilnet, der teoretisk kunne nå hastigheder på tre megabit per sekund.

Mobiloperatøren har som pioneren hele tiden haft den største markedsandel inden for mobilt bredbånd, men markedsandelen er faldende, viser tal fra IT- og Telestyrelsen. I den seneste halvårsstatistik fra november sidste år havde 3 en markedsandel på 43,1 procent.

"Vi er godt klar over, at vores konkurrenter, inklusive TDC, nu for alvor har forstået, hvor vigtigt det mobile bredbånd bliver i fremtiden - og derfor har skruet tempoet op. Derfor ved vi også, at vores markedsandel uvægerligt vil falde, men det ændrer ikke på vores ambition om at forsvare vores teknologiske forspring og fortsat have Danmarks bedste 3G-netværk," siger Morten Christiansen.

Det mobile bredbånd er siden lanceringen i 2007 buldret frem, og det er i dag en af de få vækstlommer i det danske telemarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere